Valdano: Pepe nem játszhat középpályást a Bernabéuban

Jorge Valdano, a Real Madrid korábbi általános igazgatója a Cadena Sernek fejtette ki véleményét a közelgõ El Clasicóról, a csapat összeállításáról és a játékosokat érintõ aktuális kérdésekrõl. Kiemelte a szélsõ védekezés fontosságát, Lassana Diarra szerepét a középpálya lefedésében, valamint beszélt Sahin, Kaká és Ronaldo jelenjérõl.

Jorge Valdano tökéletesen látja, hogy miként nem állhat fel a Real Madrid a következõ El Clasicón: “Pepe középpályára való feltolása nem elfogadható megoldás a hazai mérkõzésen“. Az argenin szakember szerint Lass nem játszhat a Real Madrid védelmének jobb oldalán, mert “ezzel olyan ûrt hagyna maga után a középpályán“, amelyet se Pepe, se Coentrao nem tud bejátszani.

Jorge Valdano véleménye a Real Madrid jelenjérõlAz ex-sportigazgató szerint “a szélek lefedése nagyon fontos a Barcelona ellen“, mert a világ legerõsebb széljátékát produkáló együttesérõl van szó. Mindazonáltal “nincs természetes megoldás erre a problémára Sergio Ramos mozgatását leszámítva“, ami viszont további problémákat váltana ki a védelem közepén. 

Kaká helyzetére vonatkozóan elmondta, hogy bizalommal van a játékos iránt: “Nincs folytonosság a játékában, a szakmai hozzáállása viszont kifogástalan“. A Cadena Sernek tett interjújában hozzátette, hogy õ az egyetlen cseréje Özilnek, és ezért a szezon elõrehaladtával a meghatározó pillanatokban “fontos szerepet tölthet be“.

Sahin teljesítményét illetõen úgy véli, hogy “még nincs tökéletes állapotban“, mert “hiányzik az a játékintenzitás, ami a Real Madridban nélkülözhetetlen, hogy Xabi Alonso mellett szerepelhessen“. Ugyanakkor “képzettségét tekintve” egy nagyon jó játékos.

Valdano nem mulasztott el véleményt formálni Cristiano Ronaldo ügyében sem. Az argentin szakember szerint “se Cristianónak nincs oka neheztelni a Bernabéura, se pedig a közönségnek a portugálra“.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK