Ancelotti: Nem kizárt, hogy Iker játszani fog a bajnokságban

Ancelotti tegnap spanyol sportújságíróknak szentelt egy kis idõt, s a 35 megjelent sajtósnak mesélt napirendjérõl, módszereirõl, a technikai stáb tagjainak feladatairól.

A napirendjérõl Carlo elmondta: „9.30 magasságában érkezem Valdebebasba, 18.30-19.00 körül távozom.” Másfél órával az edzés elõtt összeül az edzõi csapattal: „Megnézzük, ki az, aki játékra kész, aztán elõkészítjük a munkát annak megfelelõen, kikre számíthatunk.” Módszereihez kapcsolódóan hozzátette: „Szinte mindig labdás edzéseket tartunk.”

Szabadságot ad a játékosoknak arra vonatkozóan, hogy Valdebebasban reggeliznek vagy ebédelnek-e . Mint mondja, “nagyon fontos, mit esznek”.

Természetesen a kapusok váltogatásáról is megkérdezték Ancelottit. Amennyiben a Madrid a BL döntõjébe jut, Iker április végétõl egészen május 24-ig maradna játékon kívül. A tréner ezzel kapcsolatban azt mondta: „Nem kizárt, hogy Casillas játszani fog a bajnokságban, errõl majd akkor kell beszélnem, ha bejutottunk a döntõbe.”
A csapata professzionalizmusáról is szólt pár szót: „Az edzések után mindenki ott marad olyan kezelésekre, melyek nem is kötelezõek, pl. jeges vagy meleg vizes fürdõkre.”

A technikai stáb tagjainak különbözõ feladatkörei vannak. Paul Clement az, aki meghatározza a különbözõ gyakorlattípusokat, melyeket az edzés során folytatniuk kell a játékosoknak. Zidane sokkal inkább a játéktechnikákra összpontosít.

Arról is kérdezték a mestert, mikor közli a kezdõcsapat összeállítását a kerettel: „Nem szoktam elmondani. Csak akkor, ha valaki kezdõ szokott lenni, de ezúttal pihenõt kap, vagy fordított esetben, ha egy a kezdõben általában nem szereplõ játékosomat játszatni fogom.” A mindennapokat áthatják a párbeszédek az egyes játékosokkal. Az irodája mindig nyitva áll, de oda „csak a problémák jutnak el” – teszi hozzá nevetve.

Az elnökkel jó kapcsolatban vannak: „Beszélünk, tájékoztatom õt.” Arra a felvetésre, hogy Pérez esetleg nemtetszését fejezte ki valamelyik kezdõcsapattal kapcsolatban, Ancelotti csak ennyit felelt: „Nem mondta még, hogy valamivel nem értene egyet.”

Érkezésekor saját bevallása szerint nem beszélgetett Mourinhóval, nem adtak át egymásnak információkat. Az öltözõi szabályokról is megtudhattunk egy s mást: „Szeretem, ha azonos szinten kezeljük egymást, nincs alá- vagy fölérendeltség. Nem vagyok egy vaskalapos õrmester. Fegyelem és tisztelet van köztünk, s vannak bizonyos szabályok.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK