Az előszezon, ahol a Real Madrid játékosai a földön aludtak

A MARCA által közölt anekdota segítségével felidézhetünk egy kevesek által ismert történetet.

A Real Madrid zsinórban négy bajnoki címet nyert, mielőtt John Toshack megkapta a vezetőedzői posztot 1989 nyarán. Azt ezt követő idényben ismét ligaelső lett a királyi gárda, ötödjére is, a bajnokság során 107 gólt szerezve (ezt 2012-ig nem is sikerült felülmúlni).

A Toshack kinevezését megelőző két évben, Leo Beenhakker vezetésével a Real Madrid nem edzőtáborozott Galiciában, de a walesi mester úgy gondolta, hogy ideje ismét meglátogatni Spanyolország északnyugati részét. Volt azonban egy kis probléma: a szállás nem olyan volt, mint amire számítottak. A játékosok több ízben panaszkodtak a túlságosan kicsi és puha ágyak miatt, és miután a hátfájdalom is felütötte a fejét, úgy döntöttek, hogy a továbbiakban inkább a földön fogják eltölteni az éjszakákat.


Grosso és Toshack az ominnózus edzőtáborban, melynek pontos helyszíne Cabeza de Manzaneda volt

„Miután több napon keresztül fájt a hátam, úgy döntöttem, hogy a földre fektetem a matracomat. Ezután már nem voltak fájdalmaim. Többen is hasonlóan cselekedtek” – mondta Adolfo Aldana, az akkori keret egyik tagja.

De nem kizárólag az alvás terén kellett nehézségekkel szembenéznie a Real Madridnak. Például egyetlen működő telefonvonal volt a szállásukon, a közelben pedig egy ifjúsági tábor volt, akik előszeretettel megzavarták a csapat edzéseit. A szokatlanul magas hőmérséklet szintén nem kedvezett Toshack elképzeléseinek. Mindezek ellenére a srácoknak sikerült megúsznia az edzőtábort sérülés nélkül – leszámítva egy táborozó gyermeket, akinek a vállficamát a Madrid orvosai látták el.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK