Florentino Pérez: Az új Bernabéu meg fogja változtatni a klub történelmét

Florentino Pérez
Florentino Pérez (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid közgyűlése három témában szavazott. Döntés született az új tiszteletbeli elnök személyéről, az edzőközpont elnevezéséről, illetve a stadion újjáépítésének finanszírozásához szükséges plusz hitel felvételéről. A stadion átalakításával kapcsolatban Florentino Pérez az alábbiakat tárta a közgyűlésen résztvevők elé.

Az új Bernabéu

„A Santiago Bernabéu átalakítása a jövőnk kezdete. A Real Madrid történelme a futball ezen templomára épült. Ez minden madridista büszkesége. Életünk része. És ez lesz a legerősebb szövetségesünk az álmaink elérésében. Az új Santiago Bernabéu Stadion meg fogja változtatni a klub történelmét. Láttuk a büszkeséget, amelyet minden madridista érez majd, amikor elérjük ezt a sorsunkat meghatározó álmot.”

„Emlékeznünk kell arra, hogy minden, amit teszünk, az erőfeszítéseink és áldozataink eredménye. 121 éves történelmünkben végig ez volt a helyzet. Ez a projekt pedig az egyik legfontosabb jelenleg Európában, és ezt a legnehezebb megvalósítani, de már most az egységünk és erőnk jelképe.”

Ambiciózus újjáépítés

„Mindannyiunknak értékelnie kellene a megtett erőfeszítéseket, amelyekre szükség volt ahhoz, hogy elérjük ezt a célt. Tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen nehéz körülmények között kellett teljesítenünk ezt az elképesztően nagy kihívást. A világtörténelem legrosszabb gazdasági helyzetében kellett nekivágnunk a Santiago Bernabéu Stadion legambiciózusabb átalakításába, amelynek komoly hatása volt az építőiparra is. Ezért is lett ez a kihívás még komlpexebb, de már a véghajrában vagyunk.”

„Ezek az előre nem látható körülmények vezettek oda, hogy a kivitelezés költségei megnövekedtek. De a költségvetés azért is nőtt, mert eredetileg nem betervezett intézkedésekre került sor annak érdekében, hogy növeljük a bevételeket és így a javítsunk a beruházás végeredményén. Így a stadionunk még termelékenyebbé válik.”

Befektetés a technológiába

„A Bernabéu Tour minden területén komoly technológiai beruházások történtek. A múzeum sokkal nagyobb lesz, a terek átalakulnak, hogy még lenyűgözőbbek legyenek. A hagyományos túra két új útvonallal egészül ki. A gyep világítását is megváltoztattuk fixről változó spektrumúra, ami lehetővé teszi a természetes fény teljes színskálájának használatát, és ez az első alkalom, hogy ezt a módszert bárhol a világon elképesztő eredménnyel alkalmazzák.”

Gasztronómia

„A bárok gasztronómiai szolgáltatásainak bővítésére is sok energiát fordítottunk, ez minőségi ugrást jelent majd a szurkolók és klubtagok számára. Mindez óriási erőfeszítést jelent az infrastruktúra kiépítésének szempontjából, amely amellett, hogy jobb gasztronómiai élményt nyújt, a jövedelemtermelést is szolgálja.”

Ülések

„És végül szeretném kiemelni azt is, hogy a stadion összes ülését összecsukhatóra cseréltük, ezzel sokkal kényelmesebbé és biztonságosabbá téve azokat.”

Finanszírozás

„Annak érdekében, hogy minden plusz kiadás fedezése megtörténhessen, úgy döntöttünk, hogy hosszú távon oldjuk meg a finanszírozást, hogy ne kelljen rövid távon beleavatkoznunk a rendes működésünkbe és ne legyen ez hatással a klub mérlegére. Az új fejlesztések költsége 370 millió euró. A Real Madrid pénzügyi fizetőképességének köszönhetően lehetővé válik számunkra, hogy nagyon kedvező feltételekkel juthassunk pénzügyi forrásokhoz, hiszen a Spanyol Királyságéval egyenértékű, A osztályú értékelést kaptunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Courtois
Tovább

Courtois: Álmodoztam erről a napról

A belga kapus a Cádiz elleni bajnokin tért vissza súlyos sérülése(i) után. A klub hivatalos csatornájának munkatársa ezzel…