Újabb kupadöntõ a Bernabéuban?

Az már biztos, hogy a spanyol kupadöntõben a Barcelona és az Athletic Bilbao játszik egymás ellen, azt viszont egyelõre nem lehet tudni, hogy melyik helyszínen.

Miután eldõlt, hogy a Real Madridnak nem lesz esélye címe megvédésre, a spanyol szövetség eredetileg a Nou Campot vagy a Mestallát szerette volna helyszínül, de a lehetõségek között volt még a Santiago Bernabéu és a Vicente Calderón is.

Biztonsági okokból a szövetségben elvetették azt a lehetõséget, hogy a döntõt Madridban rendezzék, és a Real Madrid sem szeretné, ha legnagyobb riválisa épp a Bernabéuban emelné magasba a trófeát. Mégis elképzelhetõ, hogy a stadion kapacitása miatt végül a madridi szentélyben rendezik a finálét.

A Barcelona bár helyzeti elõnyben lenne, ha saját stadionjában játszhatná a kupadöntõt, inkább a Bernabéut preferálná, mivel a klub vezetõi szerint a játékosokon túl nagy nyomás lenne, ha hazai pályán kéne pályára lépni.

Egyelõre tehát nem lehet tudni, hogy pontosan hol fogják rendezni a május végi kupadöntõt, a szövetség tervei szerint azonban hétfõn fellebben a függöny, és megnevezik azt a stadiont, ahol a két csapat majd pályára lép.
 

Forrás: FourFourTwo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK