Özil: 2010-ben az Inter is szeretett volna leigazolni

A német Sport Bildnek sikerült annak ellenére exkluzív interjút készítenie Mesut Özillel, hogy a német lap szerint a játékos szinte megközelíthetetlen, amióta a Real Madridba igazolt. Az interjúban Özil beszél édesapjáról, a céljairól, az Interrõl, de megemlíti Mourinhót, kiállítását, és a Barcelonát is.

Özil kategorikusan cáfolja azokat a pletykákat, amelyek szerint komoly változásokon ment át, amióta a Real Madridba igazolt, szórja a pénzt, ezért pedig édesapja a felelõs: „Ez egy nagy butaság. Számomra az édesapám egy nagyon fontos támasz, beszélgetõpartner és tanácsadó. Emellett pedig szeretném leszögezni, hogy igazi profiként mindent megteszek a futballért. Az egyáltalán nem számít, hogy milyen autóval járok.”

A Franciaország elleni barátságos mérkõzés elõtt indult útjára egy pletyka, mely szerint Özil édesapja a felelõs azért, hogy fia egy körülbelül 200.000 eurós Ferrarival mászkál Madridban, korábban pedig kibérelt magának egy egész jachtot.

Minden erõmmel a Real Madridra és a válogatottra koncentrálok, hiszen ebben az évben történelmet írhatunk. A Real Madriddal megnyerhetjük a Bajnokok Ligáját és a bajnokságot, a válogatottal pedig Európa-bajnokok lehetünk.”

Joachim Löw is játékosa mellett áll a fenti ügyben: „Amíg Özil úgy koncentrál a futballra, ahogy azt korábban megbeszéltük, engem ez nem érdekel.”

Löw mellett José Mourinho is számol a középpályással, hiszen alapemberként számít rá a Real Madridban. A portugál tréner egyébként már 2009-ben szerette volna Özilt az Interbe csábítani, akkor sikertelenül. Egy évvel késõbb azonban már saját csapatában tudhatta a németet. Fájt is emiatt a Werder sportvezetõinek feje, hiszen az Inter ekkor 25 millió eurót is kifizetett volna a játékosért, aki azonban végül 18 millió euró ellenében a Real Madridhoz igazolt.

„2010-ben valóban voltak ajánlataim néhány európai élcsapattól, közöttük volt az Inter Milan is. De az volt a lehetõ legjobb döntés, hogy a Real Madridba jöjjek. Ez a világ legjobb klubja, lehetõség szerint itt szeretném befejezni a karrieremet.”

Özil sokáig szeretne még Mourinhóval dolgozni, akit kiváló edzõnek tart: Én bízom benne, õ pedig bennem. Sokat fejlõdtem a kezei alatt.”

A középpályás egyébként a hétvégén eltiltását töltötte a spanyol bajnokságban, hiszen a korábbi hétközi fordulóban a Villarreal elleni 1-1-re végzõdött mérkõzésen kiállították. Az ügy kapcsán elõször mondta el saját szavaival, mi is történt pontosan, ennek tudatában még érthetetlenebb a bírói döntés: Kizárólag annyit mondtam spanyolul a játékvezetõnek, hogy ez egy rossz döntés volt. Semmi mást. Ezért nem értem a piroslapot.”

A Real Madrid szurkolóinak is üzent Mesut: „Még csak huszonhárom éves vagyok, messze vagyok még a karrierem csúcsától. Még erõsebb leszek. Ebbõl pedig remélhetõleg a Real Madrid és a válogatott is profitálhat a késõbbiekben.”

Végül pedig a Barcelonáról és Messirõl kérdezte a német lap újságírója, amire zárásképp csak ennyit mondott: „Messi nagyszerûen játszott a Leverkusen ellen. Természetesen klasszis játékos, ahogy a Barcelonából még mások is. De mi csapatként nagyon jól mûködünk, ezt láthatja mindenki a bajnokságban. Mi vezetjük a tabellát.

Forrás: Sport Bild
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK