A Ramos-ügy és ami mögötte van

Nem is olyan régen még Cristiano Ronaldo titokzatos boldogtalanságának okát kutatta az egész világ, most azonban új szelek járnak. Az elmúlt egy hétben folyamatosan Segio Ramos és Mourinho megromlott kapcsolatáról cikkeznek a spanyol és katalán lapok. Vegyük sorba mi is vezetett a Ramos-ügy kirobbanásáig.

Az egész a Sevilla elleni meccsel kezdõdött, mikor is a Real Madrid egygólos vereséget szenvedett, Mourinho pedig játékosainak hozzáállására panaszkodott. A tréner szavait tett követte, és a következõ Bajnokok Ligája találkozón Sergio Ramos helyett az ifjú Varane kapott lehetõséget a kezdõben. Az újságíróknak több sem kellett, azonnal a világbajnok spanyol bekk kihagyásának körülményeirõl kezdték faggatni a Special One-t, annak ellenére, hogy Varane hiba nélkül hozta a City elleni összecsapást. Mourinho tagadta, hogy bármilyen konfliktus lenne csapaton belül

Ramos a következõ, Rayo Vallecano elleni mérkõzésen ismét a kezdõcsapatban kapott helyet, a mérkõzés után pedig õ kapta a legtöbb kérdést, a pletykára szomjazó újságíróktól. Sergio diplomatikusan csak annyit mondott, hogy nem tudja, vajon büntetésbõl maradhatott-e ki a City elleni kezdõcsapatból. Több se kellett az újságíróknak, a Ramos és Mourinho közti kommunikációs szakadéknak köszönhetõen röpködtek az eurómilliók, egyesek már a Chelseaben, a földtõl elrugaszkodottabbak a Barcelonában vélték látni a mellõzött bekket.

A Marca hétfõi címlapja

A hétvégén Ramos ugyan ismét kezdõbe került, de hosszú idõ után nem a védelem közepén, hanem jobbhátvédként kapott szerepet. Másnap a Marca címlapon hozta le, hogy Sergio Ramos a Depor ellen a második félidõben saját meze alá a hasonlóképpen kegyvesztett Özilét is felvette. A pletykák szerint Ramos Özillel szembeni szolidaritásával Mourinhonak akart üzenni, hiszen a portugál tréner az elmúlt idõszakban többször is negatívan értékelte Mesut hozzáállását, sõt állítólag a legutóbbi meccs félidejében durva üvöltözés kíséretében cserélte le a németet.

A spanyol védõ elébe ment a további pletykáknak, saját facebook oldalán közölte miszerint Mourinho és közte semmilyen probléma nincs, a kapcsolatuk egymással õszinte és tiszta, illetve csak azért vette fel Özil mezét, mert nagyon jó barátok, és megígérte, hogy elsõ gólját neki ajánlja. Ramos mondandóját támasztja alá, hogy Özil és Khedira érkezése után õt jelölték ki a két német mentoraként. Az azóta eltelt idõ alatt Mesut és Sergio olyan jó barátok lettek, hogy rendszerint közösen pózolnak az internetre feltöltött képeiken, sõt mi több, pár nappal ezelõtt még autót is cseréltek egymással.

Hogy azért ne legyen ilyen kerek a történet, Mourinho nyilatkozott egy hangzatosat a szerdai BL-meccs elõtt. “Semmi kétség, hogy Ramos egy profi. Nincsen köztünk probléma, bár a feleségemmel sokkal jobban kijövök mint vele. A kapcsolatom Sergioval pont ugyanolyan, mint a többi játékossal” – Mondta Mou. Vajon ebbe mit fognak belemagyarázni az újságírók?

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK