Mourinho: Nem érzem jól magam, ha nem teljesítünk jól

Ezúttal ismét José Mourinho állt a sajtó munkatársai elé a 2012-es év utolsó elõtti bajnoki mérkõzését megelõzõen, a sajtótájékoztatóra elkísérte õt edzõi stábjának többi tagja is. Most sem maradhatott el a szokásos szurkálódás az újságírók irányába, de természetesen fontos információkat tudhattunk meg Benzemáról, Moratáról, a csapatról, és a Mourinho körüli pletykákról.

„Úgy fogunk kezdeni, ahogy szoktunk. Egyszer játszottunk itthon döntetlent a bajnokságban és egyszer a Bajnokok Ligájában. Mindent beleadunk a gyõzelemért, az irányításért, hogy betaláljunk, és néha azért, hogy tudjunk reagálni és fordítani, ha épp az ellenfél megszerzi a vezetést. A keret mindig megtalálta az egyensúlyt a hazai mérkõzéseken, és mindig megkapta a támogatást is a szurkolóitól, néha jobban, mint máskor. Minden tiszteletem Aguirre-é és az Espanyolé, akik tudják, milyen itt nyerni, de gyõzni akarunk, és úgy gondolom, hogy gyõzni fogunk. Gyõztünk az Atlético ellen itthon, a Valladolid ellen idegenben, és most megpróbálunk harmadszorra is nyerni, és végül négy gyõzelemmel zárni az évet, aminél többet nem tehetünk már idén.”

„Az Espanyolnak olyan edzõje van, akit nagyon kedvelek, néhány hete még egy másik edzõjük volt, akit szintén nagyon kedveltem. Tetszik a csapatuk, a kemény munkájuk, és úgy gondolom, hogy Aguirre tapasztalatának és a bajnokság ismeretének köszönhetõen a legjobb választás arra, hogy megváltoztassa az Espanyol helyzetét. Mauricio elvégzett munkájából építkezhet, és hozzá teheti saját elképzelését. Szerintem kettõjüknek köszönhetõen a csapat mostantól pontokat fog szerezni. Remélem, hogy nem holnap kezdik (Az interjú szombaton készült. A szerk.), és remélem, hogy meg tudjuk nyerni a meccset. Azt várom, hogy az Espanyol mélyen védekezik majd és megpróbál bennünket a gyors kontráival irányítani. Nem hiszem, hogy könnyû meccs lesz.”

„A Málaga elleni meccs nem lesz nehezebb, mint a holnapi. Minden mérkõzés egyformán nehéz a bajnokságban. Ha Coentrao készen áll, ott lesz, legalábbis ha nem történik semmi a mai edzésen. Õ készen áll, és ha ott lesz, akkor játszani is fog. Benzema viszont szerintem nem lesz bevethetõ állapotban. Szerintem egy olyan játékos, aki sérülten hagyja el a pályát, nem állhat készen néhány nappal késõbb. Van úgy, hogy egy játékost a pálya mellett ápolnak, vagy csak meghúzódik, két nap múlva pedig már bevethetõ. De szerintem egy játékos, aki csak akkor hagyja el a pályát, ha tényleg nem tudja folytatni a játékot, akkor a következõ nap vagy a következõ meccsen nem állhat készen. De nagyon sok a problémánk, élen Higuaínnal, és ebben a helyzetben örülnék, ha Karim is bevehetõ lenne.”

„Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy változtatgassunk a csapaton. Nem gondolom, hogy ha változtatnánk, akkor jobb eredményeket érnénk el. Ha ez mindig így mûködne, akkor nem hezitálnék. Nem vagyok nagy szakértõje a vereségeknek, mivel nem sokszor éltem át ezt az életem során, nem gondolom, hogy a sok változtatás és a sok újítás annyira jó lenne. Jobb egyfajta állandóságot, dinamikát felépíteni, és meg kell próbálni azt tovább javítani.”

„Meglátjuk, hogy Morata játszik-e. Látni akarom, hogy milyen állapotban vannak a játékosok. A Vigo elleni meccs után láttam, hogy Moratára szükség van a padon. A tapasztalatlansága ellenére nagyon elszánt, motivált játékos, nagy potenciállal, és csak az idióták nem változtatnak, ha rájöttek, hogy hibás döntést hoztak. Holnap Morata ott lesz a keretben, Karimmal, vagy Karim nélkül.”

„Korábban mondtam, hogy egy edzõ ne kommentálja az elnöke szavait. Nem szabad figyelmen kívül hagynia azokat, én sem teszem. Elemezni kell, le kell vonni a következtetéseket, de nyilvánosan nem szabad kommentálni. A nyilatkozata után levontam a következtetéseket, és megbeszéltem azzal az emberrel, akivel kell, az elnökkel. Ma reggel beszéltünk, és errõl nem is mondanék többet.”

„A PSG-vel kapcsolatos pletykák nem igazak. Csak egy aláírt szerzõdésem lehet, egyetlen csapattal. Nekem a Real Madriddal van. Már korábban is mondtam, hogy az Aranylabda nem érdekel.”

„Azt sem kommentálnám, amit Paco Herrera mondott. Beszélek vele, ha kell. De nem kommentálom a szavait.”

„Hogy miért nem szerepel úgy a csapat, mint tavaly? Erre nem fogok mondani semmit. Megtartom magamnak, mert mindig ilyeneket kérdeztek tõlem, válaszolok, majd utána kritizáltok, mert szerintetek nem kellene azt mondanom. Ha ezt csináljátok, akkor ne tegyetek fel nekem ilyen kérdéseket.”

„A csapat, ami olyan eredményeket ér el, amelyek számomra nem elég jók, ugyanaz, mint amelyik megtette azt, amit tavaly láthattunk. Még egyszer mondom, szerintem ezek az eredmények nem elég jók, más véleménye pedig nem érdekel, és nincs szükségem arra, hogy nyomást helyezzenek rám, mert én magamra helyezek nyomást. De az emberek, akik ezeket az eredményeket produkálják, tavaly Európa legjobb csapata voltak. Ez pedig elég indok arra, hogy optimisták maradjunk, nem szem elõl tévesztve a tényt, hogy az eredmények nem elég jók, és én vagyok az, aki a legtöbbet vár saját magától, és azoktól, akik mellettem dolgoznak. Néha kritizáltok, amiért nyilvánosan is hangot adok az elvárásaimnak. Ha én lennék a fõnökötök, és csökkenne az eladás, én is kritizálnám magam és másokat. Ez mindenkinek a saját személyisége. Én ilyen vagyok, nem érzem jól magam, ha a teljesítményem, vagy a csapat teljesítménye nem elég jó. Én vagyok az elsõ, aki kritizál és aki a legigényesebb magával szemben, nincs szükségem külsõ nyomásra.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK