Diego López, a manchesteri hõs

A kapus az elmúlt meccseken parádés teljesítményt nyújtott, nagyban hozzásegítve a Realt a továbbjutáshoz mind a kupában, mind kedd este, a Bajnokok Ligájában.

Diego López volt a tegnapelõtti nyolcaddöntõ visszavágójának egyik fõhõse, miután emlékezetes teljesítményt nyújtott, több kulcsfontosságú védéssel. Fõleg a mérkõzés hajrájában, amikor számos bravúrt bemutatva hárította többek között Vidic fejesét, illetve van Persie több lehetõségét is.

Mourinho ugyanígy látta. Modriccsal együtt õk voltak a blancók két legjobbja. Pedig López számára nem így indult az összecsapás. Az elsõ félidõben több szituációban is bizonytalan volt, azonban másodszorra mindannyiszor javította hibáit, mint például Welbeck átemelési kísérleténél.

A szünet után aztán szép fokozatosan játékba lendült, és alighanem élete egyik legjobb negyvenöt percét produkálta. A 65. percben járt a meccs, amikor van Persie adott le egy lövést, melyet López rossz helyre ütött. Ezt követõen azonban rögtön jóvá tudta tenni hibáját, miután bele tudott kapni Welbeck lövésébe, így az a kapu fölé szállt. Ezután tovább parádézott, és ha a védelem nem is mindig állt a helyzet magaslatán, õ az egész meccsen nagyszerûen teljesített. Így volt ez Evra helyzeténél, Vidic fejesénél, de ezen kívül is említhetnénk még több momentumot.

A Real, bár az elmúlt hetek teljesítményéhez képest teljesen más szinten játszott, végül továbbjutott. A holland támadónak valószínûleg a rémálmaiban fog elõjönni a Madrid portása, miután a számtalan próbálkozás ellenére egyszer sem tudott betalálni a 180 perc alatt a kapuba. Egyébként az oda- és a visszavágó is nagy kapusparádét hozott, ugyanis mindkét hálóõr parádézott mindkét alkalommal.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK