Klopp: Mourinho az eredmények mögé lát és tudja, hogy jó focit játszunk

A Dortmund trénere szerint játékosainak maximális erõbedobásra lesz szüksége ahhoz, hogy a Bernabéuban a nagy elõny ellenére is bebiztosítsák a továbbjutást, de nincs kétsége afelõl, hogy a csapata így is tesz.

Piszczeck állapota: „Nem tudom, hogy készen áll-e majd a játékra. Még nem vagyok biztos benne. Hamarosan orvosi vizsgálatoknak vetjük alá. Tegnap probléma nélkül futott.”

Mourinho szerint a Madrid úgy játszott az elsõ meccsen, mintha az barátságos találkozó lenne, ezen pedig változtatni kell: „Mindent, amit a meccs elõtt mondunk, formalitás. Teljesen normális dolog, hogy a Real Madrid elhiszi, holnap megfordítja a párharcot. Ha pedig valóban elhiszik, akkor úgy is fognak kimenni a pályára. Dortmundban lenyûgöztük a szurkolókat. Mindenki láthatta, hogyan tudunk játszani. Készen állunk a mindent beleadó Madridra, nem érezzük magunkat a döntõben, de az elsõ meccsen elért eredmény jobb, mint amit vártunk. Jól tudjuk, hogy a lehetõ legkeményebben kell harcolnunk. Nem vagyunk megszokott vendégek az elõdöntõben, ennek megfelelõen is fogunk viselkedni. Kellõ alázattal lépünk pályára.”

Mourinho szerint a csoportkör után az elõdöntõben volt a helyük: „A szezon elején az emberek ugyanezt mondták. Számunkra ez már a harmadik cím lenne a tavalyi kettõ után. Jól játszottunk a BL-ben, de az elõzõ szezonban elmaradt a siker. Mourinho az eredmények mögé látott és tudta, hogy jó futballt játszunk. Minden csapat a döntõrõl álmodik. Úgy gondoljuk, hogy jó csapatunk van. De ez nem elég a gyõzelemhez.”

Védekezés vagy támadás az elsõ pillanattól? „Nos, egyik sem. Meglátjuk, hogy mi történik. Butaság lenne pontosan eldönteni, hogy mit fogunk csinálni. A Madrid nagyon nehézzé teheti számunkra a dolgokat. Nagyon erõsek vagyunk elõl. Megvan a szükséges támadóerõnk. Nem csak támadni fogunk, de nem is csak védekezni. Ha támadunk, akkor támadunk, ha védekezünk, akkor védekezünk. Ezért sem problémázom ezen. Eddig minden meccsen bejött ez a terv.”

Megvan a kockázata annak, hogy a játékosok lámpalázasak lesznek a Bernabéuban, különösen úgy, hogy tudják, sok történelmi fordítás helyszíne volt már ez a stadion? „Nem gondolnám. Miért lennének? Számunkra ez egy ugyanolyan helyzet, mint a tavalyi. Most a Bajnokok Ligájában vagyunk. A Bayern is minden címet meg akar nyerni idén, ahogy ezt is. A csapatom jelenleg elég jó. Csak kellõ bátorsággal lehet elérni az álmainkat. Ezt kell megpróbálnunk. Nem gond, ha veszítünk, mivel ez elõfordulhat. Csak az számít, hogy mennyire tesszük oda magunkat. A játékosoknak a legjobbat kell kihozniuk magukból, és ennyi. Efelõl pedig nincs kétségem.”

Mit mondana azoknak az embereknek, akik eljöttek szurkolni a csapatuknak? „Tudom, hogy sok szurkoló Oslón keresztül érkezett. A Dortmund szurkolóinak, akik az Európa-ligához szoktak, ez egy különleges dolog. 8000-en lesznek itt, hogy támogassanak minket. Sokan vannak, akiknek otthon kellett maradniuk, de õk bárokból, lakásaikból követik a meccset, ugyanolyan szenvedéllyel. Ez egy nagyon fontos meccs mindegyikük számára. Ez nem csak a mi álmunk, hanem a szurkolóinké is.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK