Teljes az elõszezon programja

Felettébb érdekesnek ígérkezik a királyi gárda nyári edzõmeccs dömpingje. Találunk a felsorolásban igazi focicsemegét, de láthatunk majd az uborkaszezon során tipikus haknit, vagy amolyan "sör-virsli" kategóriájú barátságos mérkõzést is. A meccsekrõl természetesen élõ, online közvetítésben is beszámolunk majd, addig is ismerkedjetek az ellenfelekkel.

1. Július 21. 20.45 AFC Bournemouth – Real Madrid
/Goldsands Stadion/

Az elõszezon meccssorozatát az AFC Bournemouth  elleni összecsapás nyitja. A Championshipbe frissen feljutó, az elõzõ szezont a League One 2. helyén záró angol kiscsapat hazai pályán, a mindössze 10 700 nézõ befogadására alkalmas Goldsands Stadionban fogadja majd a madridiakat. Talán nem iszunk elõre a medve, vagyis jelen esetben kutya (hisz ez a piros-feketék kabalája) bõrére, ha azt mondjuk, hogy a története során ilyen magas szinten, mint az angol második vonal, még nem is szereplõ albioni egylet nem jelenthet gondot Casillaséknak. Így adott a lehetõség az új tréner és az új igazolások gyõztes meccsen történõ bemutatkozására, de akár azt is megengedheti magának Ancelotti, hogy egybõl az elsõ csapat keretében teszteljen pár erre érdemesnek tartott utánpótlás játékost.

2. Július 24. 21.00 Olympique Lyon – Real Madrid
/Stade de Gerland/

A tipikusan hakni kategóriába tartozó nyitányt egy sokkal komolyabbnak ígérkezõ meccs követi, július 24-én az Olympique Lyon otthonában vendégeskedik majd a csapat. A meccs pikantériáját a Stade de Gerlandba szinte hazatérõ, a Lyonban nevelkedõ Karim Benzema adhatja, aki ezer szállal kötõdik az elõzõ szezonban a Ligue 1-ben 3. helyen záró és így BL-selejtezõre kényszerülõ egylethez. Reméljük, hogy a 2000-es években zsinórban 7 bajnoki címet bezsebelõ alakulat ellen Benzema és a többiek is élesítik majd magukat a szezonra. 

3. Július 27. 20.00 PSG – Real Madrid
/Ullevi Stadion/

A Lyon után Ancelotti elõzõ csapata, a PSG lesz a Real Madrid ellenfele, a mérkõzésre Göteborgban kerül sor július 27-én. Itt már igazi erõfelmérõ következik, hisz az elõzõ években eurómilliókat nem sajnálva építkezõ PSG az elõzõ szezonban megnyerte hazája pontvadászatát, és a Bajnokok Ligájában is megsüvegelendõ teljesítményt nyújtott. Olyan játékosok alkotják jelenleg a franciák keretét, mint a friss Konföderációs kupa-gyõztes Thiago Silva és Lucas Moura, vagy az ex-Barca csatár Ibrahimovic. A kérdés már csak az, hogy a meccs idejéig mennyiben változnak a csapatok keretei, hisz mindkét oldalon hallani nagy nevek érkezésérõl és távozásáról egyaránt. Az biztos, hogy ez a találkozó igazi csemege lesz a nagy nyári futballböjt idején. 

4. Guinness International Champions Cup
Augusztus 2. 04.30 Los Angeles Galaxy – Real Madrid
/University of Phoenix Stadium/
Augusztus 4. 02.00 Real Madrid – Everton vagy Juventus
/Dodger Stadium, Los Angeles/
Augusztus 6. vagy 7. helyosztó
/Sun Life Stadium, Miami/

Augusztusban aztán következik a jól megszokott amerikai túra, amely a csapat felkészülése mellett nem titkoltan marketing szempontból is elõnyös. Hazai idõ szerint hajnali 04.30-tól Los Angeles Galaxy – Real Madrid mérkõzésnek ad otthont az University of Phoenix Stadium. A mérkõzést a Guinness International Champions Cup elnevezésû torna keretein belül rendezik. A tornán nyolc csapat vesz részt és mérkõzik meg egymással egy speciális kuparendszerben. Ennek a rendszernek köszönhetõ, hogy a következõ ellenfél kiléte egyelõre nem tiszta, mindössze annyi biztos, hogy akár a Juventus, akár az Everton lesz majd a soros ellen, a találkozót augusztus 4-én, magyar idõ szerint hajnali kettõtõl rendezik a Los Angeles Dodgers otthonául szolgáló Dodger Stadiumban. A kupát egy helyosztó mérkõzéssel – remélhetõleg a döntõvel – zárja majd a csapat augusztus 6-án vagy 7-én hajnalban, Miamiban, a Sun Life Stadiumban, ahol a lehetséges ellenfelek közt megtaláljuk a Valencia, a Milan, az Inter és a Chelsea csapatát. Gondolom nem kell ecsetelnem, micsoda presztízsütközet lenne egy Real Madrid – Chelsea találkozó, még ha “csak” felkészülési mérkõzésrõl is beszélünk.

5. Augusztus 10. 20.00 Real Madrid – Internazionale
/Edward Jones Dome, Saint Louis/

Az Egyesült Államokban töltött idõszakot egy Inter elleni, augusztus 10-i meccsel zárja Ancelotti legénysége, a 20.00 órai kezdettel rendezett (végre egy meccs az USA-ból emberi idõben…) találkozóra Saint Louisban kerül majd sor. 

6. Augusztus 19-20. Real Madrid – Al Sadd
Bernabéu-kupa
/Santiago Bernabéu/

Ezzel zárul is a nyár érdemi része, ami az edzõmérkõzéseket illeti. Ha valakinek mégis hiányérzete lenne, az nem téved, tényleg kimaradt valami a felsorolásból, amit minden nyáron megrendez a klub már 1979 óta, mégpedig a Bernabéu-kupa. Nem, nem marad el idén sem ez a remek rendezvény, de az se véletlen, hogy a közvélemény nem tartja túlságosan fontosnak a találkozót, hisz az elõzõ években ugyan kevésbé nívós ellenfelek is ellátogattak Madridba, de idén sikerült õket tökéletesen alulmúlni. A 2013-as ellenfél nem más, mint Raúl jelenlegi csapata, az Al Sadd Sports Club, a találkozóra augusztus 19-én vagy 20-án kerülhet majd sor. Ezt a mérkõzést a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdõ olvasóinknak is bátran ajánljuk, vélhetõen nem kell a végsõkig fokozódó izgalmakra számítani a trófea sorsát illetõen, s csak remélni tudjuk, hogy a fû növésének élvezeti értékét meghaladja majd a játékosok teljesítménye – bár a Kapitány hazatérése önmagában is élménnyé teheti a találkozót (gyakorlatilag csak ebben a momentumban bízhatunk).

 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK