Ancelotti máris megdöntötte Mourinho veretlenségi rekordját

Mindössze nyolc hónap telt el azóta, hogy José Mourinho elhagyta a Real Madridot, ám spanyolországi regnálása lassan feledésbe merül a Bernabéuban. Ennek egyik oka pedig nem más, mint Carlo Ancelotti.

Mourinho, az önjelölt „special one” 25 mérkõzéses veretlenségi sorozatot tudhatott magáénak a Bernabéuban eltöltött ideje alatt, ami akkor a második leghosszabb ilyen sorozatnak számított, és vitán felül három éves regnálásának egyik legkiemelkedõbb eredménye volt.

De Ancelotti már most túlszárnyalta ezt, hiszen sorozatban 26 mérkõzésen vezette a csapatot vereség nélkül, amelyek közül 22 találkozó gyõzelemmel végzõdött (A statisztika kizárólag tétmérkõzésekrõl szól, ezért nem számolunk a PSG elleni barátságos találkozóval, amelyet szintén megnyert Ancelotti csapata – a szerz. kieg.).

Mourinho madridi csodaéve, a 2011-2012-es szezon 100 pontos és 121 rúgott gólos bajnokságot hozott, amivel a klub letaszította a trónról a Barcelonát. Ez a figyelemre méltó teljesítmény sincs azonban biztonságban Ancelotti fiaitól.

Az Ancelotti féle csapat jelenleg 63 ponttal áll 25 meccs után, ami kettõvel több, mint a Mourinho-csapat két évvel ezelõtti teljesítménye az idény ezen szakaszában. Ráadásul a Madrid eddig 20 bajnoki gyõzelmet söpört be, a két évvel ezelõtti csapat ekkor egyel kevesebbnél járt.

Ronaldóék jelenleg 71 lõtt és 24 kapott gólnál járnak, ami +47-es gólkülönbséget eredményez. Mourinho csapata ekkortájt 55 rúgott és 19 kapott gólt jegyzett, ami +36-os gólkülönbséget jelentett.

Amikor Mourinho túlszárnyalta Fabio Capello veretlenségi rekordját, úgy gondolhatta, hogy ezt évekig nem fogja senki megdönteni, ám ez már most megtörtént. A következõ, Schalke elleni BL-mérkõzés pedig – akiket Mourinho jelenlegi csapata egy 6-0-s összesítéssel rendezett le a csoportkörben – elõrevetíti, hogy a rekord tovább nõ.

Ancelotti következõ állomása Leo Beenhakker 34 mérkõzéses rekordja lehet (25 gyõzelem és 9 döntetlen) az 1988-1989-es szezonból. Ha ez megtörténik, azzal az olasz mester odaszúrna a Chelsea-nek, a klubnak, amely három éve menesztette, és amely oly nagyra becsüli Mourinhót.

A két ember mutatói rendkívül hasonlóak; mindketten dolgoztak Londonban, Madridban és Milánóban, két Bajnokok Ligáját nyertek, emellett Angliában és Olaszországban is bajnokok lettek. A Real jelenlegi menetelése alapján könnyen lehet, hogy Ancelotti hamarosan megszerzi a spanyol bajnoki címet is.

Ancelotti, egy udvarias, szerény ember, tökéletes ellentéte a robbanékony Mourinhónak. Bár sosem büszkélkedne azzal, hogy túlszárnyalta Mourinhót, legutóbbi eredménye biztosan büszkeséggel tölti el.

Forrás: ibtimes
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK