Xabi Alonso: BBC? Nincs titok. Egyszerûen ennyire jók.

A Real Madrid középpályása a vasárnapi Clásico elõtt nyilatkozott a bwin újságírójának. Alonso szerint a csapat egyik nagy erõssége az, hogy támadó szellemben lép pályára, a Bale – Benzema – Cristiano hármasnak pedig nincs titka, õk egyszerûen ennyire jók.

„Hogy mit látnék legszívesebben a hétfõi lapokban? Természetesen egy gyõzelem híre lenne a legnagyszerûbb. Jó játékkal, élvezve a mérkõzést, jól szórakozó közönséggel, gyõzelmi ünnepléssel. Ez lenne a legjobb.”

„Úgy gondolom, hogy ezek a csapatok nagyon intenzív mérkõzéseket játszanak egymással a közös múlt, a tradíciók miatt, illetve azért is, mert a bajnoki címért harcolnak. Ezeknek a meccseknek a fontossága eredményezi a harcosságukat, maximális nyomással. A nézõtéren is heves érzelmek dúlnak ilyenkor. Akár a Nou Campban játszunk, akár a Bernabéuban, a szurkolóink teljes beleéléssel szurkolnak, ezt pedig szeretjük.”

„A csapat erõsségei? Mindenekelõtt támadó szellemben játszunk. A nálunk játszó támadókkal gördülékenyen dolgozzuk ki a helyzeteinket és lõjük a góljainkat.”

„Nincs itt titok. Benzema, Bale és Ronaldo egyszerûen ennyire jók. Jól megértik egymást, meg tudják változtatni egy mérkõzés menetét. Sok gólt szereznek, gólpasszokat adnak, számunkra pedig könnyebb ilyen játékosok mögött játszani.”

„A legkeményebb ellenfél? Emlékszem, hogy amikor megérkeztem Angliába, akkor volt egy játékos a Middlesbrough csapatában, Boateng, aki rendkívül erõs és agresszív volt. Az volt az egyik elsõ meccsem a Premier League-ben. Holland játékos volt, nagyon meglepett.”

„Sok játékos volt hatással a karrieremre. Az idõ elõrehaladtával az edzõk és csapattársak is hatnak rád. Nem tudnék kiemelni senkit, rengetegen voltak.”

„A meccsek elõtt nincs különleges szokásom. Mindig megpróbálom ugyanazt tenni. Nos, nem is megpróbálom, hanem mindig ugyanazt teszem, mivel a legjobb így felkészülni a meccsre. Számításba veszem a lehetséges történéseket, hogy milyen jó és rossz dolgok történhetnek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK