Cristiano Ronaldo állapota az egész szezonban problémát okozhat

Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy lássuk, a sérült Cristiano Ronaldo, akit a világbajnokságon is láthattunk, csak árnyéka egészséges önmagának. Azt mondják, rájött, hogy mennyire fontos volt a jelenléte a csapatnak, ami a távollétét nagyon megérzi. Mindemellett pedig – amit sokszor elfelejtenek azok, akik szerint csak a pénz motiválja a legjobb játékosokat – egy szenvedélyes hazafi, aki imád hazája csapatában játszani.

Akkor nem lehetett ezt érezni, de valószínûleg egy igazi áldás volt számára Portugália kiesése, mivel végig fájdalommal játszott akkor, amikor térdének nem lett volna szüksége másra, mint pihenésre.

Most pedig, egy teljes fizikai és mentális kikapcsolás után mindenkitt meglepett – még a klub orvosait is – amikor teljesen megújulva, és ami a legfontosabb, fájdalomtól mentesen érkezett vissza. A Szuperkupa elsõ meccséig ez így is volt, ekkor azonban még nagyobb fájdalmak közepette kellett elhagynia a pályát.

Hallgat vajon az orvosokra? Szeretnék, ha többet pihenne. Miért nem áll le? Arról senki nem beszél, hogy Rafael Nadal is hasonló sérüléssel csinálta ezt nyolc hónapon át, de nem szabadna veszélybe sodornia karrierjét csak azért, mert minden meccsen játszani akar.

A Real Madrid pedig olyan nagyon függ tõle. Nemrég beszéltem egy La Ligában dolgozó edzõvel, aki elmondta, hogy a legnagyobb probléma Ronaldóval az, hogy három embert kell ráállítanod, mivel egy-egyet játszani ellene lényegében futball-öngyilkosság lenne. Mondanom sem kell, hogy ez a kiemelt figyelem annyi teret és idõt ad a csapattársainak, amennyirõl álmodni sem mertek.

És miközben a Real Madridban a Szuperkupa elõtt csak Ronaldo és Gareth Bale szerzett gólt, csak idõ kérdése volt, hogy valaki csatlakozzon hozzájuk.

Persze más problémával is meg kell küzdenie a Real Madridnak, mégpedig azzal, hogy James Rodríguez helye hol legyen a pályán.

Ha megszokott helyén játszatnák, az azt jelentené, hogy a csapatnak 4-2-3-1 formációban kellene felállnia, de Carlo Ancelotti egyensúlyra törekszik, ami azt jelenti, hogy a 4-3-3-ban nem igazán van helye a kolumbiainak, vagyis könnyen lehet, hogy Coentrao és Rodríguez gyakran fordulnak majd meg a bal szélen.

Mindenesetre furcsa, hogy a sérülés Ronaldót inkább egyfajta 9-es pozícióba kényszeríti, közelebb a tizenhatoshoz, közelebb Benzemához. Ha nem vesszük figyelembe, hogy õ ennél sokkal több, még akkor is a világ egyik legjobb kilencese.


A két vezér

Ronaldo befolyása a pályán kívül is érezhetõ, mivel Sergio Ramos mellett õ a csapat másik vezére, amit akkor érdemelt ki, amikor néhányszor szemtõl szemben megvívta a harcát José Mourinhóval, kivívva ezzel a kollégái tiszteletét.

A Real vásárolt olyan játékosokat, akik tudják õt helyettesíteni, legutóbb például Rodríguezt. De eddig ez senkinek nem sikerült. Kíváncsi vagyok, hogy ez lehet-e az az idény, amikor Ronaldo megismeri testének határait.

Guillem Balague

Forrás: Bleacher Report
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK