Válogatott mérkõzések: Öröm és szomorúság

Ha esetleg kimerültünk volna gyõzelmeink számolgatásában, a válogatott szünet alatt pihenhetjük ki fáradalmainkat. Ám a keret nagy részének nincs megállás! Tizennégy játékosunk kapott meghívót nemzeti csapatukhoz az elsõ keretbõl, vannak akik csak barátságos meccseket játszanak majd, ám igazi ínyenceknek való tétmérkõzések is akadnak a FIFA-étlapon.

De elõször pár szó azokról, akiket ezúttal nem hívtak be. Négy játékosunk sérüléssel küszködik, így nem meglepõ, hogy Carvajal, Coentrao, Jesé és Illarra neve nincs a listán, bár utóbbi még nem is rendelkezik felnõtt válogatottsággal. Fernando Pacheco, csapatunk harmadik számú kapusa kora szempontjából az aktuális U21-es tétmérkõzéseken még pályára léphetett, azonban most barátságos mérkõzés jön, ahol már csak fiatalabbak játszhatnak (Pacheco már betöltötte a 22. életévét). Nachóra és Arbeloára sem számít Del Bosque, ami nem meglepõ, hiszen Azpilicueta, Juanfran és Jordi Alba is egyértelmûen elõttük áll a sorban a szélsõ posztokat tekintve, míg középen szintén több olyan vetélytárs került be, akik Del Bosquénél alapembernek számítanak a keretben. A legérdekesebb eset egész biztosan Marcelóé, aki egészséges, karrierje egyik legjobb õszén van túl, energikus játékához a topcsapatok egyik balhátvédje sem ér fel, és mégsem lesz ott a válogatottban, Dunga nem számít rá. Érthetetlen döntés, mivel sem a Portóban idén 12 meccsen gól és gólpassz nélküli Alex Sandro, sem a Chelseaben idáig 11 meccsel és 743 perccel rendelkezõ (szintén gól, gólpassz nélküli) Filipe Luís nem említhetõ egy lapon harmadik számú kapitányunkkal. Marcelo mérlege: 18 tétmeccs, 1 gól, 6 gólpassz, 1369 perc…

A többiek szerencsére (szerencsére?) játszanak majd. Kezdjük rögtön a spanyolokkal, ahol Casillas és Ramos behívása evidens lépés volt, Iscóé pedig hatalmas elvárás volt a bajuszos mesterrel szemben, de közmegelégedésre meglépte amit meg kellett lépni, így mindhárom játékos szerepet kaphat a szombati Fehéroroszország elleni EB-selejtezõn (20:45), valamint a jövõ hét kedden Vigóban rendezett Németország elleni barátságos mérkõzésen (20:45).

Van mit kijavítaniuk a portugáloknak, Pepe a védelem összefogásával, Cristiano Ronaldo pedig a kíméletlen üzemmódban mûködõ gólgép további üzemelésével segíthet a válogatott nehéz helyzetén. Pénteken a selejtezõ során Örményország lesz az ellenfél (20:45), míg jövõ hét kedden érdekes barátságos meccs következik Argentína ellen (20:45).

A francia válogatottnál is egy védõnkre és egy támadónkra számítanak, a góllövõ cipõjére rátaláló Benzema, és a kékeknél egyre nagyobb szerepet kapó Varane is pályára léphet a nemzeti csapat soron következõ két mérkõzésén. Mivel az EB házigazdája Franciaország lesz, így ismét két barátságos mérkõzésen vesznek részt játékosaink, pénteken 20:45-tõl Albániát fogadják, míg kedden 20:45-tõl Svédországot látják vendégül.

Még egy párosunk van hátra, méghozzá a regnáló világbajnok keretében. A legutóbbi meccsen szenzációs kiflit pattintó játékmester, Toni Kroos, és a sérülésébõl felépülõ, mellékvágányra terelt Sami Khedira elõször egy tétmérkõzésnek csúfolt átmozgató edzésen vehetnek részt a San Marino szintjét is csak helyenként kapargatni tudó Gibraltár ellen, hazai pályán, pénteken (20:45). Figyelem, a két számjegyû különbség nincs kizárva! A másik meccs azért ennél izgalmasabb lesz, a fentiekben már említett Spanyolország elleni ütközet nézõcsalogató finomságnak bizonyulhat.

Két komoly válogatottal nézhet farkasszemet Horvátország, soraiban vélhetõen Luka Modriccsal. Szerdán rögtön egy barátságos meccs jön Argentína ellen (London, 20:45), aztán útnak is indulnak délre, hiszen vasárnap már a szintén hibátlan mérleggel álló olaszok ellen kell játszaniuk EB-selejtezõ mérkõzést (20:45). A két csapat százszázalékos mérlege közül az egyiké biztosan változni fog, és elképzelhetõ, hogy Modric zsenialitása dönt majd a két válogatott között.

A selejtezõsorozatban meglepõen jól teljesítõ Walesre csupán egy mérkõzés vár ezúttal, igaz az nem lesz egy egyszerû menet. Gareth Bale és társai vasárnap a B-csoport rangadóján Belgiumot fogadják majd (18:00), és megszerezhetik negyedik meccsükön a harmadik gyõzelmüket, amellyel a csoportgyõzelem elsõ számú esélyesévé lépnének elõ.

James Rodríguez ismét meghívót kapott Kolumbia csapatába, ám ennek ellenére nem kell elhagynia Európát. Pénteken 20:45-tõl Londonban az USA ellen kezdenek majd a dél-amerikaiak, majd beugranak a szomszédba egy másik barátságos meccsre, ahol Szlovénia próbál majd felülkerekedni rajtuk jövõ hét kedden (20:45).

Szinte ugyanebben a cipõben jár Chicharito is, akire szintén két barátságos mérkõzés vár Európában. Szerdán a gyengélkedõ Hollandia otthonában szerezhet gólokat Borsócska (20:30), míg 18-án Fehéroroszországgal nézhet szembe Mexikó (18:00).

A tét nélküli mérkõzések hadának utolsó elsõ csapatos madridi szereplõje Keylor Navas, aki Costa Rica elsõ számú kapusaként Uruguay otthonában védheti ki a vendéglátó szemét. A mérkõzés pénteken éjfélkor kezdõdik majd.

Végül néhány szó a Castilla játékosairól, mert néhányuk szintén bizonyíthat a héten. Például Cristian Benavente, aki Peru csapatában kaphat lehetõséget a Paraguay elleni páros mérkõzések alkalmával. A mindössze húsz esztendõs játékos a keret második legfiatalabb tagja, bízzunk abban, hogy eddigi hat válogatottságát hétre vagy nyolcra gyarapítja. Eero Markkanen képességeirõl akár személyesen is meggyõzõdhetünk majd, a háromszoros válogatott 23 éves játékos kerettagként készülhet Magyarország, illetve Szlovákia ellen. Legjobb esetben csereként juthat szóhoz, hiszen Teemu Pukki tapasztaltabb és jobb csatár, mint Markkanen. Végezetül essen szó Álvaro Medránról és Jaime Sánchezrõl, akik a spanyol U21-es válogatott tagjaként játszanak majd barátságos meccset Belgium korosztályos csapata ellen, szerdán.

Reméljük madridi gólokban gazdag és sérülésektõl mentes válogatott mérkõzéseket láthatunk majd!

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK