Ancelotti: Egyszer csak a pályán voltam és együtt ünnepeltük a gólt

A Real Madrid óriási lépést tett a Bajnokok Ligája negyeddöntõje felé, hiszen kétgólos elõnyre tett szert Gelsenkirchenben, a Schalke otthonában. A csapat és az edzõ is elégedettségét fejezte ki az összecsapás után.

Ancelotti:
„A csapatom jó teljesítményt nyújtott ma. A hozzáállás is megfelelõ volt. A mérkõzés intenzitása nem volt túlságosan nagy, ez inkább a türelem meccse volt. Vártunk a lehetõségekre, összességében egész jól tudtuk kontrollálni a mérkõzést. Mindösszesen egyszer voltunk kényes szituációban, de összességében jó teljesítményt nyújtottunk.”

„Teljesen világos, hogy Cristiano Ronaldo a gólszerzésért él. Számunkra azonban sosem probléma, ha néhány mérkõzésen nem talál be. Persze neki igenis számít. A mai találata nem csak egy volt a sok közül, nagyon fontos találat volt, az elsõ. Hiszem, hogy visszatérünk a jó útra.”

„Meglepõdtem Marcelo góljánál. Nem mindennapi, hogy jobb lábbal lõ gólt, szóval ez egy kellemes meglepetés volt. Mielõtt feleszméltem volna, a játéktéren álltam és velük ünnepeltem.”

„Ma láthattuk annak a tapasztalatnak a fontosságát, amit Pepe jelenléte hoz. Védekezésben õ határozza meg a játékunkat. A maihoz hasonló mérkõzéseken hihetetlenül fontos az õ jelenléte a pályán.”

„Ma Lucas Silvát játszattam, mert frissíteni akartam a csapatot, õ pedig keveset játszott vasárnap. Az elvárás vele szemben az volt, hogy egyensúlyt hozzon a középpályára, amit nagyon jól megoldott. Egyszerû passzokat választott és volt néhány jó meglátása. Még csak 22 éves és ez volt az elsõ nagy mérkõzése a Real Madrid színeiben. „

Marcelo:
„A gólomat igazából a most született unokahúgomnak ajánlom. Mindenkivel meg akartam ünnepelni ezt a találatot, mert mi olyanok vagyunk, mint egy család.”

„A pálya minõsége nem volt a legjobb, de mindig a legjobbunkat kell adni, nem pedig a pályával foglalkozni.”

 

„Minden megtörténhet a Bajnokok Ligájában. Nem akarunk elszállni. Ugyanolyan keményen kell dolgoznunk továbbra is, mint ma. A Schalkénak nagyon jó csapata van. Elõnyt jelent a két lõtt gól, de semmi nem dõlt még el.”

„Cristiano nem a gólok megszállottja. A gólok jönnek, amikor a csapat keményen dolgozik.”

„A Real Madridnak mindig a végsõkig harcolnia kell. Vissza kell térnünk ahhoz a játékhoz, amit tavaly játszottunk és azt hiszem, jó irányba tartunk. A csapat élvezte a játékot ma.”

Pepe:
„Jól éreztem magam, elégedett voltam a csapattársaim által végzett munkával, illetve a saját játékommal is. Tudtuk, hogy jól kell játszanunk és keményen kell harcolnunk azért, hogy jó eredményt érjünk el, ez pedig sikerült is.”

„Jó úton haladtunk az egész meccsen, ennek pedig örülünk. 90 percet még le kell játszani a stadionunkban. Nem voltunk jó formában, de ez normális. Sok minõségi játékosunk van. A Real Madridnak mély a kerete.”

„Cristiano olyan, mint mindig. Boldog és bátorítja a csapattársait. Ezt is várjuk tõle, hogy ezt a boldogságot hozza át az öltözõbe is. Folyamatosan azon dolgozik, hogy segítse a csapattársait. Elégedettek vagyunk vele. Tudja, hogy a Real Madridban játszik, tisztában van az ezzel járó nyomással is, mi pedig mellette vagyunk.”

„Lucas Silva nagyon meglepett, óriási tehetség. Azért jött, hogy segítse a csapatot, de türelmesnek kell lenni vele, tudjuk, hogy ez a Real Madrid. Sokat beszélnek majd róla a jövõben, mivel egy nagyon alázatos srác, két lábbal a földön jár és szeret dolgozni.”

Casillas:
„Boldogan megyünk haza. Nem volt könnyû meccs, de úgy gondolom, hogy az elsõ gól megnyugtatott minket, a Schalkénak pedig meg kellett nyitnia a védelmét. Most csak az számít, hogy jó eredményt értünk el, hogy pozitív érzésekkel térünk haza Madridba. Marcelo szenzációs szezont fut, a gólja pedig a hab volt a tortán ma este. Reméljük, hogy továbbra is gólokat szerez majd.”

„Amikor Cristiano egy, kettõ vagy három meccset lehoz gól nélkül, még úgy is, hogy közben gólpasszokat osztogat, tele vannak vele a lapok. Mi nyugodtak voltunk, mivel tudtuk, hogy úgyis be fog találni. Fontos, hogy ez most sikerült, hiszen neki is és nekünk is önbizalmat ad.”

„Az, hogy ne kapjunk gólt, az egyenes kieséses szakaszban nagyon fontos. Ez a csapat célja a gólszerzés mellett. A kapufa is segített nekünk ma este, reméljük, hogy tovább folytatódik ez a sorozat.”

„A szurkolóknak joguk van kifejezni az érzéseiket, nekünk pedig el kell fogadnunk ezt. Mindannyian szeretnénk, ha tapsolnának, de ezt nekünk kell elérnünk. Azért kell dolgoznunk, hogy bíztassanak minket. A célunk a Real Madriddal az, hogy továbbra is nyerjük a legnagyobb trófeákat, amiket a szurkolók megünnepelhetnek.”

Isco:
„Ez az eredmény önbizalmat ad nekünk. Jól játszottunk, nagyon elégedetten távozunk egy nehéz pályáról a 0-2-vel. Mind nagyon akartuk ezt a gyõzelmet, a csapategység pedig nagyon fontos ahhoz, hogy sikeresek legyünk.”

„Egyre jobban érzem magam, folyamatosan fejlõdök védekezésben és labdaszerzésben. Ez egy sokkal sokoldalúbb játékossá tesz, ráadásul a csapat számára is hasznosabb lehetek.”

Carvajal:
„A csapat ma a korábbiaknál nyugodtabb volt a pályán. Lényegében minden szempontból mi domináltunk, boldogan távozunk. Megpróbáltunk úgy játszani, ahogy kell.”

„Még mindig vezetjük a bajnokságot, nagy lépést tettünk a negyeddöntõ felé. A kritikákat próbáljuk arra használni, hogy jobbá váljunk, egységesebbek legyünk és a legjobbunkat hozzuk minden héten.”

„Nem láttam Marcelo és Ancelotti ölelését, de ez az eset is azt mutatja, hogy mennyire közel állunk egymáshoz. Egységes csapatunk van.”

Forrás: realmadrid.com, Marca, UEFA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK