Zidane: Ha felajánlották volna, hogy átvegyem Ancelotti helyét, elfogadtam volna

Zidane a France Football számára adott interjút, amelyben beszélt többek között a Real Madrid edzõváltásáról, az edzõi felelõsségrõl és a Castilláról.

„Elfogadtam volna, ha felajánlják, hogy átvegyem Ancelotti helyét. Profinak tartom magam, egy ilyen kihívást nem hagytam volna ki.”

„Természetesen szomorú voltam, amikor Carlo távozott, hiszen remek munkát végzett itt. De ez egy nagy klub, ha pedig nem nyersz egy idényben semmit… Trófea nélkül vállalod a kockázatát annak, hogy esetleg távoznod kell.”

„Õszintén mondom, hogy nem voltam csalódott, amiért nem ajánlották fel az állást. Egyáltalán nem. Úgy gondolták, hogy nincs itt a megfelelõ pillanat. Minden a maga idejében történik, nem kell semminek elébe rohanni. Nem úgy volt megírva. Florentino Pérez úgy döntött, hogy másik edzõnek szavaz bizalmat, ennyi történt.”

 

„Nem ugyanaz másodedzõnek lenni, mint edzõnek. Az edzõ az, aki a vállán hordozza a felelõsség súlyát. Minden rajta megy keresztül, minden döntést neki kell meghoznia. Természetesen ott van az ember mellett a technikai stábja, de a felelõsséget neki kell vállalnia. Edzõnek lenni magányos feladat. Ha te vagy a segítõ, akkor adhatsz tanácsokat, más megvilágításba helyezhetsz dolgokat, de a kettõ egyszerûen nem hasonlítható össze. A felelõsség mindig az edzõé.”

„A Castillában a cél az, hogy felkészítsük a játékosokat az elsõ osztályra, a Madridban vagy máshol. Ez az, amit az elnök és a fõigazgató elmondtak nekem. Fontos, hogy a másodosztályba kerüljünk, de a játékosok felkészítése még fontosabb.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK