Marcelo: A játékvezetõ is hibázhat

Nehezen, de begyûjtötte a három pontot Benítez legénysége a Santiago Bernabéuban. A meccset követõen az újságírókat az érdekelte leginkább, vajon mit gondolnak a találkozó fõszereplõi a több hibát is vétõ játékvezetõi csapatról, illetve a nézõk füttykoncertjérõl. Mérkõzés utáni nyilatkozatok.

Marcelo

A mérkõzés: Furcsa találkozó volt, az elején akadtak helyzeteink, ahogyan nekik is. Végül sikerült szereznünk egy gólt, ez sokat segített abban, hogy miénk lett a három pont.

A játékvezetés: Ez az egész bírózás… Hibáznak, mi is hibázunk. Minden embernek megvan a joga erre. Nem fogunk a játékvezetõkrõl se jót, se rosszat mondani. Ilyen a futball.

Türelmetlen közönség: A nézõknek minden joguk megvan ahhoz, hogy szurkoljanak, s persze ahhoz is, hogy kifütyüljenek minket. Szép játékot kell mutatnunk, de még mindig a három pont megszerzése a legfontosabb. Amikor a csapatnak nem megy, teljesen normális, hogy a közönség türelmetlenné válik.

Butragueño

A mérkõzés: Az ellenfél remek volt, de nekünk is sok tiszta helyzetünk akadt az elsõ játékrészben, melyeket nem sikerült gólra váltani. Gól nélküli döntetlenre állt a találkozó, amivel a Granada meg is elégedett volna. Végül Isco zsenialitásának köszönhetõen Benzema gólt fejelt, s így mi nyertünk.

Gól nélkül: Nem használtuk ki azokat a lehetõségeket, melyeket egyébként ki szoktunk, az ellenfél pedig látta, hogy akár pontot is szerezhetnek, ha megtartják az eredményt, s igazán jól, könnyedséggel játszottak.

Az érvénytelenített gól: Nem tudom, inkább Önökre hagyom a döntést. Én úgy láttam, hogy nem volt les, de Önökre bízom. Szerintem Iscónál is tévesen ítéltek lest, de errõl is inkább az újságírók alkossanak véleményt.

Keylor Navas: Nagyon jól követi a játékot, remekül jön ki a kapuból, csodásak a reflexei, elégedettek vagyunk, hiszen a kapu biztosítva van.

Ronaldo nem talált be: Voltak helyzetei, ha kicsit több területe van, akár gólt is szerezhetett volna, de ma nem jött össze, ilyen a futball. A Real Madrid számára kiváltság, hogy egy ilyen játékossal számolhat.

Füttyszó: Nagyon hûséges drukkereink vannak, állandó a telt ház. Az az ideális, ha mindig éltetnek bennünket, hiszen itthon vagyunk. Ezt szeretjük. De nagyon igényesek, s mindig a maximumot várják. Persze ha választhatnék, minden egyszerûbb lenne, ha folyamatosan biztatnának minket.

Benítez

Füttyszó: Mikor véget ért a mérkõzés, boldog voltam és elégedett a jó eredmény miatt. Ez a legpozitívabb. Tudjuk, hogy jól kell játszani és gyõznünk kell, de ha nem sikerült mindent úgy kivitelezni, ahogyan szeretnénk, jó érzés, hogy legalább nyertünk.

Más volt a csapat: Tudtuk, hogy ez egy nehéz mérkõzés lehet, és az is volt. Sok labdát vesztettünk, ezekbõl kontrázni tudtak, mi pedig nem voltunk képesek kihasználni a helyzeteinket.

Lebecsülték a Granadát, ahogy Sandoval állította? Természetesen nem. A Madrid ilyet nem tett. Én vagyok az elsõ, aki fejet hajt a Granada képességei elõtt. A meccs elõtt, a szünetben és a mérkõzés után is ezt mondtam. Remekül szerepeltek. Jó benyomást tettek a nézõkre, de végül mi tudtunk gólt szerezni.

A meccs alakulása: Sok helyzetünk volt, melyekkel lezárhattuk volna a találkozót, de ez nem történt meg, hiszen a Granada kiválóan játszott. A hibáinkat remekül kihasználták. Gyorsak voltak, belõlünk hiányzott a folyamatosság és a precizitás. Lucas Vázquez azért került balra, hogy segítse Marcelót, s a 4-4-2-rõl 4-2-3-1-re váltottunk. Kovacicnak köszönhetõen többet birtokoltuk a labdát. Az utolsó passzoknál vétettünk. Egészen a végéig sok erõfeszítésre volt szükség.

Lucas Vázquez: Nem szeretek senkit kiemelni. Lucas és az egész csapat sokat dolgozott, futott. Ha õ kap esélyt, az azért van, mert megérdemli. Ha versenyképes akar lenni egy játékos, a végletekig kell hajtania azért, hogy amikor megadatik az esély, jól szerepeljen. Ha nem sikerül megmutatni a tehetségét, valaki átveszi a helyét. Az egész kerettel elégedett vagyok, de csak tizenegy hely van. Lucasszal dinamikusabbak lettünk. Tetszett, amit mutatott a pályán, elõremozdította a csapatot. Ezek a játékosok nagy hasznunkra lesznek idén.

Jesé: Amit Lucasszal kapcsolatban elmondtam, az Jesé esetében is igaz. Lucas jó volt, ahogyan Cheryshev is. Fontos, hogy mindenki fejlõdjön, én pedig meg fogom hozni a döntéseimet. A következõ meccsen is meg lehet majd mutatni, ki mire képes. Teljes mértékben bízom Jesében.

Koncentráció: Egyre inkább megmutatjuk, hogy jól összpontosítunk, nagy intenzitással játszunk és megvan bennünk a tehetség. Ha nem így lenne, egészen más eredmények születtek volna. Ez egy olyan meccs volt, amire mentálisan nehezebb volt a felkészülés, s egy igen jó ellenféllel találtuk szemben magunkat.

Cristiano szabdrúgásai: Gyakoroljuk õket, Cristiano számtalanszor be is talál. A bizalmunkról kell õt biztosítani, és akkor többször szerez majd gólt. James és Bale is nagyon jók ebben, de nagyon bízunk Cristianóban.

Keylor: A csapatnak kiválóan megy a védekezés. Azon kell dolgoznunk, hogy Keylornak ne kelljen kétszer-háromszor is közbeavatkozni. Eddig megoldotta a problémákat. Az, hogy öt meccs óta nem kaptunk gólt, azt jelenti, hogy valamit elég jól csinálunk. Folytatnunk kell a munkát.

Keylor

Magabiztosság: Nehéz helyzetben voltam, de az már a múlt, most a jelenben élek. Itt vagyok, a Real Madridban, az edzõ bízik bennem, élvezem a játékot és azon vagyok, hogy a lehetõ legjobb legyek. Amirõl Benítezzel beszélek, az kettõnk között marad, mindig is jó volt a kapcsolatunk.

Lucas

A mérkõzés: Nem lehet minden meccset 6-0-ra, könnyedén megnyerni. A Granada remekül összezárt, tiszta helyzeteink voltak az elsõ félidõben, de nem voltunk elég pontosak. Emiatt sokat szenvedtünk. Azt hiszem, igazságos az eredmény. Nehéz ebben az idõpontban játszani, nagyon meleg van, talán ez is közrejátszott abban, ahogyan a találkozó alakult. De a legfontosabb a gyõzelem.

A Bernabéu: Jó meccset hoztunk, a befejezéssel akadtak problémáink. Elégedettnek kell lennünk a három ponttal. Nagyon örülök, hogy az elsõ meccsemet játszhattam kezdõként a Madridban. Folytatni kell a kemény edzéseket és ki kell használni a helyzeteket. A végén Benítez gratulált a debütálásomhoz.

Ismét nem kaptak gólt: Egyértelmû, hogy Keylor egy fantasztikus kapus. Remek formában van, ma is alapvetõen fontos szerepe volt. Az érdem az övé is, de persze az egész csapat kell hozzá. Együtt védekezünk, összeállunk. Remélem, még sok meccset lehozunk kapott gól nélkül.

Cheryshev

A mérkõzés: A Granada nagyon szívósan védekezett, ez sok fejtörést okozott nekünk. Akárki is kap játéklehetõséget, a csapat nagyon jó a védekezésben. Rendkívül fontos, hogy továbbra se kapjunk gólt, s folytatódjon a sorozat.

A Granada: Nem volt egyszerû meccs, a Granada megnehezítette a dolgunkat, de egy gyõzelemmel a zsebünkben azért elégedettek vagyunk. Továbbra is optimisták lehetünk. Nagyon komoly nyomást gyakoroltak ránk, fõleg az elején. A második félidõben volt egy kis visszaesés, nekünk pedig ott voltak az esélyeink. Igazságos a gyõzelem.

Az Athletic: Biztos vagyok benne, hogy nehéz lesz. Olyan ellenfélrõl van szó, mely akár otthon játszik, akár idegenben, problémákat tud okozni. Remélem, hogy sikerrel vesszük majd az akadályt, biztos vagyok benne, hogy így lesz.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK