Valdano: Nehéz elhinnem, hogy Mourinho visszatérne a Madridhoz

Egy spanyol rádióműsorban Jorge Valdano, akit annak idején még Florentino Pérez bocsátott el 2011-ben a Real Madridtól, miután elveszített egy hatalmi harcot Mourinhóval szemben, azt mondta, hogy nehezen tudja elfogadni, hogy a portugál esetleg visszatérne a Bernabéuba.

„Nehéz elhinnem, illetve nehéz megértenem, hogy Mourinho esetleg visszatérne Madridba. Tudom, hogy a Madrid nehéz időszakon megy át, nem drámai a helyzet, de nehéz. De az, hogy minden alkalommal, ha van egy krízis, komolyan be kell avatkozni, nem feltétlenül követendő dolog. Az állandó változtatás a lehető legrosszabb megoldási lehetőség.”

Rafa Benítez, a Madrid egykori utánpótlás-játékosa és segédedzője visszatért a klubhoz a múlt nyáron. Az elmúlt hetekben folyamatosan kritizálják a helyi szakértők, a szurkolók részéről folyamatos a füttyszó, ráadásul állítólag az öltöző bizalmát is elveszítette már. Valdano szerint túl korai megítélni Rafa munkáját, a relatív új edző a „legkevésbé hibáztatható” a nehéz időszakért, amin a csapat és a klub jelenleg átmegy. 

„Benítez a saját módszereivel érkezett, úgy, ahogy ő dolgozik” – mondja. „Ezt nem lehet négy hónap alatt átültetni, ehhez idő kell. Nem tudom, hogy Rafa Benítez megy-e vagy marad, de ha távozik, akkor ő lesz a legkevésbé hibáztatható a történtekért.”

„Ő egy tapasztalt edző, saját módszerekkel, amelyeket már régóta ismerünk, hatalmas madridista szívvel, illetve saját, különleges látásmóddal a játékra vonatkozóan. Szüksége van egy adaptációs időszakra, hogy a csapat rájöjjön, mit is akar az edző. Nem hinném, hogy ne Benítez lenne az edző a következő meccsen.”

A spanyol televízióban látható volt, ahogy Ronaldo reagál a szurkolók bekiabálásaira, illetve több támogatást kér a 10-2-es győzelem alkalmával.

Valdano szerint ez annak a jele, hogy Ronaldo a csapat vezére, a szurkolók pedig a Barcelona elleni 4-0-s vereség óta ennyire dühösek.

„A mostani mérkőzés közben azt mondtam, hogy valami megtört, de az igazából már a Barcelona ellen megtörtént. Akkor volt nagy törés, amikor a szurkolók aznap hazamentek a meccsről. Sok olyan dolog történt akkor, ami korábban még nem.”

„A csapaton komoly sebet ejtett ez az eredmény, ami mind a játékosokat, mind az edzőt meggyengítette. Ez a Madrid harcos történelmével egyáltalán nem egyeztethető össze. Vasárnap, megint nagyon gyorsan történt valami nem túl jó dolog, ami nem normális a Bernabéuban. Egy Rayo szintű csapat két gyors gólt lőtt, a Madrid önbizalma pedig nem volt kellően erős, egy 10-15 perces vihart láthattunk.”

„Ronaldo, mint csapata vitathatatlan vezére, lenyugtatta a vihart. Számomra az egész nem tűnt annyira komolynak. Egyszerűen megmondta a szurkolóknak, hogy egy ilyen helyzetben inkább támogatni kellene a csapatot, mint fütyülni. Ez egyfajta kommunikáció volt a vezér és a szurkolók között. Aztán a gólok megoldották a problémát, még ha egy kilenc emberrel játszó csapat ellen is jöttek.”

Forrás: ESPN
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK