A kíméletlen Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo két olyan kapus ellen játszik majd 2015 utolsó és 2016 első meccsén, akik ellen még sosem talált be. Gerónimo Rulli és Jaume Domenech még nem került rá CR7 áldozatainak listájára, a 175 kapus közé, akiknek a portugál már megzörgette a hálóját.

A két kapus egy exkluzív klub tagja: akiknek még nem talált be Cristiano Ronaldo. CR7 515 gólt szerzett eddig a Lisszabon, a portugál válogatott, a United és a Real Madrid színeiben. Ezeket 175 különböző kapus ellen tette.

Első profi gólja 2002. október 7-én született. A Moreirense kapusa, Joao Ricardo volt az első, aki gólt kapott tőle. Vágott még négyet, mielőtt a Unitedhez szerződött. Az angol együttesnek tíz meccset kellett várnia, mielőtt megnyílt a 118 gólos gólcsap. Az ellenfél a Portsmouth volt, Shaka Hisloppal a kapuban. A kapus, aki Angliában leginkább megszenvedte a portugál tehetségét, Thomas Sorensen volt, ő hétszer is kiszedte a bogyót Cristiano lövései vagy fejesei után a kapujából.

A Real Madridban 34 alkalommal rúgott három vagy több gólt egy meccsen, ötöt például az előző idényben a Granadának, vagy négyet idén a Malmőnek a Bajnokok Ligájában. Amióta belépett a Bernabéu-klubba, a statisztikája szárnyal: 336 gól 322 meccsen.

A La Liga-kapusok közül a legtöbbször az Athletic Bilbao hálóőrének, Gorka Iraizoznak (13), illetve a Real Sociedadnál és a Barcelonánál védő Claudio Bravónak (12) talált be.A válogatottban is 55 gólnál jár. Az elsőt Görögország ellen szerezte a 2004-es Európa-bajnokságon, bár a legfontosabb góljait Andreas Isakssonnak lőtte, aminek köszönhetően csapata kijutott a 2014-es világbajnokságra.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK