Zidane: Lucas fontos számunkra, minden meccsen mindent belead

A csapat elérte az elsődleges célját, hiszen továbbjutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Az alábbiakban Zidane, James és Ramos gondolatait olvashatjátok.

Zinedine Zidane

A mérkőzésről: „Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de nem is vártunk mást. Ennek ellenére kapott gól nélkül hoztuk le a visszavágót is, akárcsak az első mérkőzést, és ez sosem egyszerű. Ezen kívül négy gólig jutottunk egy olasz csapat ellen, így elégedett vagyok. A céljainkat így elértük, továbbjutottunk, és a kapunk is érintetlen maradt. Ráadásul egy jó csapat ellen, ahol kiváló játékosok játszanak, és az első félidőben bizony voltak problémáink. A BL-ben nincsenek kis csapatok. Elégedettek vagyunk azzal, amit véghezvittünk.”

A BL-ről: „A BL egy más kávéház, igaz, a ligában van még jó néhány meccsünk, igyekszünk rendbe hozni a dolgokat, felkészülni mindig a következő mérkőzésre, és közben készülünk a BL-re is.”

A védekezésről: „90 perc sok mindenre elegendő, az ellenfél is játszani szeretne, és a túloldalon jó képességű és gyors játékosok vártak ránk. De a célunkat elértük, így már a vasárnapi meccsre fókuszálunk. Azzal, hogy hagytunk némi teret, kockáztattunk, de a mi elképzelésünk az volt, hogy minél többet legyen nálunk a labda, és a második félidőben ennek megfelelően játszottunk.”

Casemiróról: „Kezdőként léphetett pályára és nagyon jól teljesített. Van, hogy nem kezd, de huszonhatan vagyunk, és mindenki szeretne játszani. Fontos volt a játéka számunkra, különösen védekezésben.”

Lucasról: „Minden meccsen, amikor lehetőséget kap, mindent belead. Ha 90, ha 30 percet kap, jól játszik és ez nagyon kellemes egy edző számára. Hogy miért nem kezdett? Nos, mindenki kezdeni szeretne, és nem egyszerű döntenem, hiszen meg is érdemelnék. Sajnos azonban valakinek csak a padon tudok helyet biztosítani, valakinek még ott sem.”

160309lucas

Jamesről, aki gólt szerzett: „Fontos volt a szurkolók számára, és a csapat számára egyaránt, a közönség persze mindig többet és többet akar a játékosoktól, akik igyekeznek is rendre jobban teljesíteni. Elégedett vagyok a góljával, az edzésmunkájával, egy olyan játékosnak, mint ő, fontosak a gólok.”

Bale bal oldali szerepéről: „Dicséret illeti a munkáért, amit ezen a poszton elvégzett, de menetközben változtatnom kellett. Mindkét oldal kényelmes volt a számára. Abban a 20 percben, amíg a bal szélen játszott, három-négy alkalommal remekül tekerte be a labdát, ezzel veszélyt teremtve, szóval meglátjuk, mit hoz a jövő. Igaz, ahogy én látom, a támadóhármas tagjai bármelyik poszton képesek játszani, persze a védekezés miatt ez nem ilyen egyszerű. Egy mérkőzés 90 perces, és általában 15 perc elteltével tudja az ember, hogy mit szeretne tenni, mi most változtatni szerettünk volna.”

Cristianóról: „A fütyülés? Csak motiválja őt, persze mint mindig, ezúttal is az számított, hogy minél többet tegyen a pályán, és próbáljon gólt szerezni. Végül így is lett.”

A ’kilences’ pozcióról: „Ahogy láthattuk, Ronaldo a mérkőzés elején középen helyezkedett, de bármelyik pozícióban megállja a helyét. Bale a bal oldalon, James pedig a jobb oldalon kezdett, és jól mozogtak. Szeretném, hogy a támadótrió tagjai mindhárom pozícióban bevethetőek legyenek. Védekezésben Cristiano sokat dolgozott középen. Úgy gondolom, hogy a támadójátékunk kiemelkedő volt, igaz a védekezést tekintve sem voltunk olyan rosszak.”

A negyeddöntő sorsolásáról: „Bárhogy sorsoljanak, mi nyugodtan készülünk majd. Most egy kicsit pihenünk, majd megkezdjük a felkészülést a Las Palmas elleni vasárnapi mérkőzésünkre. Tegnap még a Roma volt a cél, ma a Las Palmas, „holnap” meg már a Sevilla.”

James Rodríguez

Az őt ért kritikákról: „Megértem a közönséget, hiszen jó futballt szeretnének látni, és minden jogunk megvan a véleményük kinyilvánításához. Vannak napok, amikor jól megy a játék, és van, hogy kevésbé, a futballban bármi megeshet, de én igyekszem mindig a maximumon teljesíteni.”

A mérkőzésről: „Tisztességes eredményt értünk el. Az olasz csapatok nagyon jól védekeznek, így nehéz dolgunk volt.”

Casemiróról: „Bárki is játszik, jól teljesít. Akár Casemiro, akár Toni játszik, ugyanúgy rendben vagyunk.”

160309casemiro

Sergio Ramos

A fütyülésről: „Amikor a Bernabéu közönsége fütyül, az azért van, mert többet várnak tőlünk. Kicsit megszorongatnak bennünket, mert mindenkitől a legjobb teljesítményt szeretnék látni. Ez még jobban motivál bennünket. Természetesen a szeretetük sem kerüli el a figyelmünket. A szeretetük sokkal pozitívabb, mint a fütyülés, de néha az utóbbira van szükség. „

Tottiról: „Kiskorom óta csodálom őt. A mérkőzés után bejött az öltözőbe, mert szeretett volna tőlem egy aláírt mezt. Büszke voltam, hiszen gyerekkorom óta felnézek rá. Ráadásul ő is odaadta nekem az aláírt mezét.”

A szurkolókról, akik Cristiano távozását szeretnék: „Úgy vélem, hogy egy kicsit gondolkodhatnának. Ez egy őrültség, ő történelmet ír, és úgy gondolom, hogy ezt évről évre bizonyítja is.”

Casemiróról: „Ő egy olyan játékos, aki nagyon jó technikai adottságokkal rendelkezik a posztját tekintve, fizikálisan pedig elég jó ahhoz, hogy lefedje a területeket és megteremtse az egyensúlyt. Ebben a tekintetben rengeteget segít nekünk.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK