Keylor Navas: Jól érzem magam, a felépülésem jó ütemben halad

Keylor Navas június 9-ei műtétjét követően a Real Madrid TV La Tertulia című műsorában válaszolt a riporter által feltett kérdésekre.

Az operáció: „Jól érzem magam, és Istennek hála, a felépülésem is remek ütemben halad. Minden a legnagyobb rendben, s ez boldoggá tesz mindenkit.”

A Tizenegyedik: „A Tizenegyedik elhódítása örökre az emlékezetünkbe vésődött, hiszen ennek apropóján átélhettünk néhány igazán különleges pillanatot. Együtt ünnepeltünk a családtagjainkkal, a szurkolókkal és a klub minden egyes dolgozójával. Már senki nem veheti el tőlünk azt az örömöt, amely a döntő megnyerésével járt. Minden alkalommal hálát adok az Úrnak, mert ez tényleg egy valóra vált álom. Az idény elején az volt a célunk, hogy nyerjünk néhány különleges trófeát, éppen ezért hihetetlen érzés volt magasba emelni a Bajnokok Ligája-serleget. Ez olyasmi, amiről gyermekként álmodsz. Amikor pedig eléred a kitűzött célt, akkor nincsenek szavak arra, hogy leírd az örömöt és hálát, amit érzel.”

Tizenegyes párbaj: „Összpontosíts, légy nyugodt, valamint higgy a saját és a csapattársaid képességeiben. Mi mind együtt voltunk lélekben és bíztunk egymás képességeiben, illetve hittünk abban, hogy meg tudjuk csinálni. A csapattársaim – beleértve a tizenegyes párbajt – kiváló munkát végeztek, majd végül az Atlético volt az, aki hibázott. Mindenre előre felkészültünk, minden eshetőséggel számoltunk, így a tizenegyes párbajjal is. Ahogy telnek a napok, úgy eszmélsz rá, hogyan ünnepelték világszerte ezt a sikert. A madridisták nyelvtől, lakóhelytől függetlenül összefogtak. Az ilyen pillanatokban örülsz igazán annak, hogy mindent beleadtál, s képes voltál boldoggá tenni mindazokat, akik támogattak téged.”

A bizakodás: „Az idényben voltak nehéz időszakok, de mindvégig hittünk a képességeinkben. Az év során felmerülő problémák ellenére, ha végül egy fontos címet nyersz, az elégedettséggel tölthet el, hiszen az a szorgalom, a kemény munka és az alázat eredménye.”

A következő idény: „Mindig koncentráltnak kell lenned. Volt időnk kiélvezni a sikert. Most már a jelenre kell összpontosítanunk, s nekem személy szerint a mielőbbi felépülésre is. Az előszezonra és a sikeres felkészülésre kell gondolnunk. Nyakunkon a következő idény, amelyben szintén címeket akarunk nyerni.”

A válogatott: „Sajnálom, hogy nem lehetek a válogatottal. Mindenki ott akar lenni a nemzeti csapatban. Bármely labdarúgó számára büszkeség, ha egy ilyen tornán a hazáját képviselheti, én azonban már megbékéltem ezzel a helyzettel. Senki nem szeretne sérülés miatt kimaradni a keretből, ugyanakkor nekem műtétre volt szükségem és nem akartam sem önmagamat, sem a csapattársaimat becsapni. Csatlakozni hozzájuk úgy, hogy nem vagyok száz százalékos állapotban és nem tudom a legjobb formámat nyújtani, tisztességtelen lett volna velük szemben. Csak a távolból követhetem őket, s emiatt szomorú vagyok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK