Zidane: Most már jobb teljesítményt várok a csapattól

Zinedine Zidane a Chelsea elleni felkészülési meccs előtt is a sajtó rendelkezésére állt. A tréner beszélt a csapat állapotáról, a sérültekről és az elvárásairól is.

Előszezon: „Az előszezon meccsei lehetővé teszik, hogy dolgozz bizonyos dolgokon, amíg azok ki nem javulnak. Szeretnék egy kicsit magasabb tempót látni, és néhány dolgot azok közül is, amiken dolgoztunk az edzéseken. Felkészültünk, most pedig egy kicsit erősebb teljesítményt várok a csapatomtól.”

Teljesítmény a meccsen: „A legfontosabb, hogy tudjuk, vannak szurkolóink az egész világon, örülünk, hogy itt lehetünk és azt szeretnénk, ha a szurkolók élveznék a játékunkat. Azt szeretném, ha a csapatom jobban teljesítene, mint az első meccsen. Egy kicsit többet kell mutatnunk, be kell bizonyítanunk, hogy fizikailag egyre jobb állapotba kerülünk. Nem vagyunk még 100%-osak, de egy más teljesítményt akarok látni. Akik kijönnek a stadionba, egy jó Real Madridot akarnak látni, mi pedig megpróbáljuk megadni nekik ezt. Játszanunk kell a pályán.”

Benzema: „Holnap nem játszik. Ha egy játékos sérült, az mindig aggodalomra ad okot. Ez egy csípő probléma, ami újra és újra zavarja őt. Dolgozunk rajta, minden nap a fizioterapeutákkal van. Reméljük, hogy a harmadik meccsen már játszhat, mivel fontos, hogy tudjon pályára lépni a Szuperkupa előtt.”

Zidane

Ramos, Modric, James: „Épp finomhangolják a fizikumukat, ugyanazt a programot követik, mint a csapattársaik. Holnap reggel edzenek, meglátjuk, hogy este játszanak-e. Terveink szerint készen állnak majd a Szuperkupára, de ehhez játszaniuk kell legalább a Bayern ellen.”

Keret: „Igen, úgy gondolom, hogy nekünk van a legjobb keretünk a világon, de ezt be is kell bizonyítanunk, pont ezen dolgozunk. Augusztus 31-ig még bármi megtörténhet. Vannak játékosok, akik távozhatnak, semmi sincs még kőbe vésve. Én elégedett vagyok azokkal, akik itt vannak. Keményen dolgozunk, az edző számára pedig ez a legfontosabb dolog. Nekem kell kihoznom a tehetséget a keretből. A sajtótájékoztatóm talán kicsit unalmas, mivel mindig ugyanazt mondom, de az a fontos, hogy jól felkészüljünk az idényre.”

Asensio: „Jól érzi magát, megmutatja, hogy játszani akar. Ha velünk marad, tudja, hogy mi vár rá. Elégedett vagyok a teljesítményével, bármi megtörténhet augusztus 31-ig. Tetszik a játéka. Nagyon fiatal és én vagyok az edzője.”

Cristiano: „Nem szerepel a Szuperkupán. Jól fel kell készülnie, nem fogjuk bedobni egy hónap után. Van még 10 napunk a Szuperkupáig. Velünk fog dolgozni, de nem gondolom, hogy játszik majd az első bajnokin.”

Keylor: „Jobban van, de nem valószínű, hogy ott lesz a Szuperkupában. Amikor visszatért, meg kellett látogatnia az orvost, hogy folytathassa a kidolgozott programját. Ez nehéz, de remekül dolgozik, lélekben erős, és testileg is napról napra erősebb lesz. Casilla a második számú kapusunk, megfelelő állapotban van a játékhoz. Elégedettek vagyunk vele, ő pedig készen áll a játékra.”

Enzo és Luca: „Én vagyok az edző. Elég jók, hogy itt legyenek és velünk edzenek, ennyi az egész. Otthon ők a fiaim, de ide dolgozni jöttünk, nekik pedig pontosan ugyanannyi joguk van ehhez, mint a többieknek. A munkánkra koncentrálunk.”

Túrák az előszezonban: „Elégedettek vagyunk az idei túrával, mivel egy huzamban 10 napunk volt edzésre, anélkül, hogy utaznunk kellett volna. Három meccsünk van hosszú utazás vagy ide-oda utazgatás nélkül, ezzel pedig az edzői stáb és a játékosok is elégedettek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK