Ancelotti: Már a közös munka alkalmával tudtam, hogy Zidane remek edző lesz

Furcsa ezt leírni, de csapata Real Madrid elleni mérkőzése előtt Carlo Ancelotti is a sajtó rendelkezésére állt. A vele készült interjúból megpróbáltuk kiragadni a Real Madriddal kapcsolatos részleteket.

A meccsről: „Különleges, mivel rengeteg szép emlékem van a Real Madridnál töltött időről. Nagyon várom, hogy lássam azokat, akikkel abban a két évben együtt dolgoztam. Ez lesz az utolsó barátságos mérkőzésünk, mielőtt megkezdődnek a tétmeccsek, ezért is remélem, hogy jó mérkőzés lesz. Számomra egy új élmény a Real Madrid ellen feltalálni magam.”

Zidane: „Zidane a segítőm volt, tavaly pedig megnyerte a Bajnokok Ligáját. Remélem, hogy Spanyolországban minden remekül alakul számára, de Európában persze már nem annyira…. (nevet) Sokat beszélgettünk a közös munka alatt, már akkor tudtam, hogy nagyszerű edző lesz belőle. Zizou remek játékos volt, karizmatikus egyéniség, ez pedig nagyon fontos, ha más játékosokkal dolgozol. Minden megvan benne, hogy a Real Madrid edzője legyen.”

Hasonlóságok Zidane-nal: „Minden edzőnek megvan a maga stílusa, elképzelése, személyisége. Egy csapat sosem az edzőé, hanem a klubé. A klub mindig sokkal fontosabb, mint az edző.”

Ancelotti

Ha ki kellene emelnie egyetlen játékost a Real Madridból, ki lenne az? „Nagyon szeretem mindegyiküket. Egyszerűen nem tudok egyet választani, mivel az tiszteletlenség lenne a többiekkel, illetve a mostani játékosaimmal szemben. Most már egy új szakaszban vagyok, nagyon tetszik a csapatom, igazán tehetségesek. Ez egy új kihívás, minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni.”

James: „Remek játékos, ezt mind tudjuk, nem is kell mondanom. Ő egy igazi profi gondolkodású, alázatos ember. Nagyszerű első idénye volt, néhány nehézséggel szembesült a másodikban, de minden megvan benne, hogy sikeres legyen Európában.”

Első hetek a Bayernnel: „Amikor egy új klubhoz érkezel, először jó kapcsolatot kell kiépítened a játékosokkal. Ezután megkezdheted az ötleteid beépítését, persze sok dolog függ a keret minőségétől. Ez a torna jó volt arra, hogy jobban megismerjük egymást, több időt tölthessünk együtt.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK