2018. április 21., szombat

Zidane: Nem gondolom, hogy favoritok lennénk

  • Ny. Viktor (viiiik)
  • 2016.12.14. 12:07
Tudjuk, hogy milyen fontos ez a sorozat, és szeretnénk megnyerni. Nagyon jó formában vagyunk. Előző nap kissé fáradtak voltunk az utazás miatt, de most már teljes mértékben készen állunk a holnapi mérkőzésre. Küzdeni fogunk, és igyekszünk jól játszani, hogy a döntőbe kerüljünk. Magabiztos vagyok, akárcsak a játékosaim – kezdte Zidane a mérkőzés előtti szokásos sajtótájékoztató alkalmával.

A szurkolókról

Remek fogadtatásban volt részünk a helyi szurkolóktól. Sajnos mivel alapból elég messze vagyunk tőlük, nincs sokszor módunk ilyen közel kerülni hozzájuk. Fontos napok lesznek ezek a japán szurkolóink számára, a játékosok pedig örülnek a támogatásuknak.

Ramos állapotáról

Holnap nem fog pályára lépni. Semmi különös, egy kicsit megviselte őt a hosszú utazás. Egy kicsit fáradtnak és túlterheltnek érzi magát. Holnap egész biztosan nem játszik, vasárnap elképzelhető, meglátjuk.

A mérkőzésről

Komplikált, nehéz mérkőzésre számítok. Nem tudom, kinél lesz többet a labda, holnap kiderül. A mérkőzés előtt mindig 50% az esélyünk, nem gondolunk másra. Minden meccset le kell játszani, és meg kell küzdeni a sikerért. Lesznek velük problémáink, de ez kölcsönös.

161214meny2

A másik elődöntőről

Nem foglalkozunk vele, hogy mi történik a másik mérkőzésen. Egyelőre a mi találkozónkra koncentrálunk, és majd akkor figyelünk a másikra, ha sikerült döntőbe jutnunk.

A Club Américáról

Ismerjük az ellenfelünket, nem volt szükségünk hónapokra, hogy felderítsük őket. Kielemeztük őket az elmúlt napokban, és holnap még átbeszélünk kisebb részleteket. Nagyszerű meccset fogunk velük játszani. Igazuk van abban, hogy a mez önmagában nem nyer mérkőzést, én is így gondolom. Amikor a Cultural ellen játszottunk a kupában, számukra egy valóra vált álom volt. Valószínű, hogy ez volt az egyetlen esélyük, hogy pályára léphessenek a Real Madrid ellen. Ezekben a helyzetekben muszáj az ellenfél motivációját nagyfokú intenzitással ellensúlyozni. Tudjuk, hogy fontos meccs lesz ez ellenfelünk számára, de számunkra is az lesz.

Az ellenfél edzőjéről, La Volpéról

Név szerint ismerem őt, de személyesen még nem. Jó és tapasztalt edzőnek tartom. Tudjuk, hogy a mexikói futballban sok az olyan tehetség, akik veszélyt okozhatnak aktuális ellenfelüknek. Kemény meccsre számítunk.

Az előkészületekről

A legtrükkösebb dolog, hogy készen állj egy ilyen hosszú utazás után. Csupán 2-3 napod van alkalmazkodni. Egy új és eltérő sorozatban veszünk most részt, de ez is fontos a számunkra. Ha a Real Madridot képviseled, mindig ugyanazt szeretnéd: megnyerni mindent, amit csak lehet. Holnap elődöntőt játszunk, ami esélyt teremt arra, hogy később a döntőben is játszhassunk.

A veretlenségi sorozatról

Megnyerhetsz 35 meccset, majd elveszítheted a következőt, és máris bajban vagy. Csak a holnapi feladatunkra koncentrálunk. Megnyerhetsz 45 vagy 50 meccset is, és a következőt ugyanúgy meg kell nyerned. A holnapi találkozó fontos, lehetőséget biztosít a fináléba kerülésre. Szeretnék győzni, és mindent megtenni annak érdekében, hogy mi legyünk a sorozat bajnokai.

161214meny3

Az esélyesség terhéről

Nem gondolom, hogy favoritok lennénk. Olyan meccset fogunk játszani, ahol nagyon óvatosnak kell lennünk. Sokan úgy gondolják, hogy könnyedén győzünk majd. Remek ellenfél ellen lépünk pályára, sok problémát okozhatnak nekünk. A mérkőzést nem nyertük meg előre, és ezt fogom tudatosítani a csapatomban is.

A kezdőcsapatról

Holnap minden kiderül. Készen állunk, Sergio az egyetlen kieső (mivel Pepe ma nem edzett, ő sem valószínű, hogy pályára lép – a szerk.). Ha a döntőben pályára tud lépni, játszani fog. Felkészültünk a holnapra, és a lehető legjobb tizenegyet fogom kiküldeni. Több opciónk is van, de alapvetően a legjobb csapatunkat küldjük a pályára.

Cristianóról

A motivációja elképesztő. A barátságos meccseket, az edzés végi focikat is meg akarja nyerni. Nem aggódom az eltökéltsége miatt. Jöhet bárki utána, nem hiszem, hogy el tudja érni azt, amit ő. Nem könnyű négyszer Aranylabdát nyerni, hihetetlen dolog. Úgy gondolom a jövőben is képes lehet megnyerni a díjat újra.


Hozzászólások

Tabella