Iker Casillas: A szurkolóknak támogatniuk kell Cristianót

Az Onda Cero nevű rádióállomás egyik műsora, az El Transistor hívta meg egy kötetlen beszélgetésre San Ikert. Szóba került egykori és jelenlegi klubja, néhány korábbi játékostársa és José Mourinho is.

Jövő: „Az a szándékom, hogy még legalább egy évig a Porto játékosa maradjak. Nagyon jól érzem itt magam. Nem lenne rossz, ha idén összejöhetne egy Porto-Real Madrid döntő Cardiffban. Remek mérkőzést játszanánk, bár abban is biztos vagyok, hogy mindkét csapat foggal-körömmel küzdene a saját győzelméért. Sergio Ramos ott biztosan nem merne panenkás büntetőt rúgni… ” (nevet)

Nyomás: „Igen, van rajtam némi nyomás. Jó játékkal tartozom a csapatomnak, viszont az elmúlt másfél évben sok hibát követtem el… végül sikerült újra megtalálnom önmagam, ez a legfontosabb. Felszabadultabbnak érzem itt magam, mint Madridban.”

Különbségek: „Ebben a bajnokságban csak 18 csapat szerepel, de az erőviszonyok sokkal kiegyenlítettebbek. Itt is vannak top klubok, de nincsen akkora előny a többiekhez képest, mint Spanyolországban. Még azt emelném ki, hogy itt sokkal jobban ügyelnek a játékosok biztonságára, főként a mérkőzés után. Szükség is van erre.”

Porto-Benfica: „Ez egy elég rossz hasonlat, de azt mondanám, hogy a Benfica az itteni Real Madrid, a Porto pedig Portugália Barcelonája.”

Cristiano és a közönség: „Mindenkivel előfordulhat ez. Cristiano rengeteget adott az elmúlt években, ezért most is ezt várják tőle a szurkolók. Messivel karöltve ők a világ legjobb játékosai, ez hatalmas felelősség. Madridistaként gyakran nem érti az ember, hogy hogyan történhet meg mindez a klub egyik játékosával. Hat hónappal ezelőtt a Real Madrid volt Európa legnagyobb bajnoka, az azóta történt rossz dolgokat pedig egyetlen kéz ujjain is meg lehetne számolni. És mégis… ”

„Cristiano alig néhány hete nyerte el a világ legjobbjának járó díjat, mégis füttyszóval illeti őt a Bernabéu. A tavalyi szezonban számos nehéz pillanatban segített a csapaton. A szurkolók 2-3 gólt várnak tőle minden találkozón, de ez őrültség. Segíteniük kell őt. A szurkolóknak, az őt körülvevő embereknek és a klubnak egyaránt. Cristiano a világ legjobbja akar maradni, de ez nem fog sikerülni támogatás nélkül.”

Búcsúzás: „Az emberek annyit tudnak a távozásom hetéről, amennyit tudniuk kell. Nem akartam nagy felhajtást, mert nem éreztem magamat késznek rá. Az elnök úr felhívott és megkérdezte, hogy el tudok-e menni a Bernabéuba. Akkor már a Porto játékosa voltam. Megkaptam az engedélyt, megtartottuk a sajtókonferenciát és elköszöntünk. Nem bántam meg, hogy annak idején felhívtam Xavit vagy Puyolt. Hiszem, hogy jó hatással volt mindkét csapatra.”

Fájdalom: „Fájt látnom, hogy erre a sorsa jutok a klubomnál. Persze ez nem olyan hely, ahol sok időt tölthetne el egy-egy játékos… ugyanakkor nem éreztem úgy, hogy kidobnak engem. Azokra az emberekre gondoltam, akik szerették a játékomat és a trófeák magasba emelésének látványát.”

Mourinho: „Felhívott, amikor csatlakozott a Chelseahez. Néhány percet beszélgettünk csak, főként Londonról és az ételekről.”

Arbeloa: „Nevettem, amikor megláttam, hogy Arbeloa melyik fotóval köszöntötte Mourinhót a születésnapján. Nem zavart, mert ismerem őt. Annak ellenére, ami történt köztünk, tisztában vagyok azzal, hogy csak viccel. Talán Mourinhót is érdemes lenne megkérdezni, hogy zavarta-e az a fotó. Álvaróval már az előtt a bizonyos rúgás előtt is rossz volt a kapcsolatunk. Egyébként nem hiszem, hogy bármilyen szándékosság volt a mozdulatában. Nem értettem egyet a közösségi médiában közzétett mondataival. Madridban fontos az erkölcsösség.”


Az a bizonyos fénykép

Xabi Alonso: „Semmilyen problémám nincs vele. Ha néha találkozunk, mindig beszélgetek vele egy kicsit. Visszagondolva… egyáltalán nem értem, hogy miért próbálta néhány madridi újság azt a benyomást kelteni, hogy mindenkivel megromlott a viszonyom az öltözőben.”

Válogatott: „Nem hagytam fel a válogatottsággal. Egyszerűen annyi történt, hogy az edző egy másik játékosnak szavazott bizalmat. Nyitott vagyok a visszatérésre, de nem a cserepadon szeretnék ülni. Annak nincsen értelme.”

del Bosque: „Nem tetszett, amit a rádióban mondott rólam. Ugyanakkor nem volt semmilyen jelentős nézeteltérés közöttünk, így csak jókat mondhatok róla. A távozásomkor gratuláltunk egymásnak a közösen elért sikerek miatt.”

Buffon: „Példás ember. Egyszerre illik rá a nagyszerű hálóőr és kivételes személyiség jelző.”

Keylor és Casilla: „Egyszer felhívott Florentino [Pérez], és arról érdeklődött, hogy kiket tudnék elképzelni a Real Madrid kapujában. Én azt válaszoltam, hogy a jelenlegi portásokat. Mindketten nagyszerű képességekkel rendelkeznek. Ha a blancók kapusa vagy, akkor sok hidegvérre van szükséged, ugyanis mindig nagyítóval figyelik a teljesítményedet. Navas egyébként fantasztikusan teljesített az előző idényben. Ő és Buffon voltak a legjobbak. Meglepett, hogy a világ nem igazán értékelte a teljesítményét.”

Courtois: „Ha valakit mégis ajánlanom kellene, az Thibaut Courtois lenne. Úgy gondolom, jelenleg ő a világ legjobb kapusa. Nagyszerű szezonja van a Chelsea együttesénél.”

Példakép: „César Sánchez. De inkább azt mondanám, hogy tőle tanultam legtöbbet a pályafutásom során.”

Sergio Ramos: „Különleges kisugárzással rendelkezik. Nagyszerű kapitány. Nem akarok nagy szavakat használni, de a világ összes stadionjában taps illetné meg őt. Sajnos vannak, akik máshogy gondolják.”

Forrás: El Transistor (Onda Cero)
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK