Gyászhír: Elhunyt Luis Gómez-Montejano

94 éves korában elhunyt a Real Madrid korábbi elnöke.

Luis Gómez-Montejano y Arroyo 94 éves korában, vasárnap eltávozott az élők sorából. 1957 óta a Real Madrid pártoló tagja volt, Florentino Pérez elnöksége alatt pedig folyamatosan az igazgatótanács tagjaként tevékenykedett: 2000 júniusától 2006 áprilisáig, illetve 2009 júniusától mostanáig. 1922. augusztus 24-én született Madridban, 2006. április 26-tól július 2-ig pedig a klub ideiglenes elnöke is volt.

A Real Madrid és a klub elnöke, Florentino Pérez is csatlakozott a családhoz és a barátokhoz gyászukban. Beszédében kiemelte azt a szenvedélyt és példamutatást, ahogyan egész életét a Real Madridnak szentelte az elhunyt. A klub korábbi elnökének testét ma ravatalozták fel a madridi San Isidro Parkban, végső nyugalomra pedig február 7-én, kedden 11 órakor helyezik a San Justo temetőben.

Luis Gómez-Montejano

Florentino Pérez a ravatalon az alábbi szavakkal búcsúztatta a kiváló szakembert:

„Nyugodtan mondhatjuk, hogy egy nagy madridista hagyott itt minket, aki nemcsak a szívét adta, de életének sok-sok óráját áldozta a klubnak. A Real Madrid elnökeként büszke vagyok arra, hogy mindig mellettem volt az igazgatótanácsban, illetve elnökként is szolgálta a klubot.”

„Csekély vigasz, hogy a családja 94 évesen is mellette állt, és nemcsak őket hagyta most hátra, hanem számos barátot is, akik nagyon szerették őt. El akart menni Tokióba, és nem tűnt úgy, hogy neki ez nagy dolog lenne. Otthonában állandóan be volt kapcsolva a Real Madrid csatornája, élete utolsó éveiben pedig nagyon intenzíven élte meg a klubot.”

Florentino Pérez mellett az igazgatótanács tagjai, az intézményi kapcsolatokért felelős igazgató, Emilio Butragueño és a klub több veteránja is jelen volt a szomorú eseményen.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK