(Természetesen) Egy szárnyaló Napoli érkezik Madridba

A Napoli remek sorozatban van, 17 mérkőzés óta veretlenek, a hétvégén pedig történelmi sikert arattak a Bologna otthonában, ahol 7-1 arányban múlták felül ellenfelüket. Ráadásul a kékek rendelkeznek a legtöbb góllal az olasz bajnokságban.

A Napoli felkészülése a Real Madrid elleni BL-párharcra nem is sikerülhetett volna jobban. Múlt szombaton az Azzurri megsemmisítő vereséget mért a Bolognára a Renatto Dall’Arában (1-7), így veretlenségi sorozatukat történelmük legnagyobb arányú idegenbeli győzelmével hosszabbították meg 17 meccsesre. Az olasz együttes utoljára október 29-én szenvedett vereséget, a Juventus együttesétől. Azóta 11 győzelem és hat döntetlen a mérlegük.

Ez a Napoli egyébként is kiváló támadóerejét, amely az olasz bajnokságban eddig 55 gólt eredményezett, tovább erősítette. Ez a teljesítmény a Juventus és a Roma mutatóit is felülmúlja (44 gól), még úgy is, hogy Gonzalo Higuaín pont a zebrákhoz távozott, a helyére érkező Arkadiusz Milik pedig hosszú időre kidőlt. Helyettük Dries Mertens lépett elő, aki a középcsatár posztjába tökéletesen beleszokott, és még az olasz góllövőlistát is vezeti (16 találat).

Mertens egyébként minden sorozatot figyelembe véve 28 mérkőzésen 20 találatnál jár, de Callejón is szárnyal, aki 10 gólt és 12 gólpasszt számlál. Utóbbi mutatójával a Real Madrid korábbi játékosa a legjobb a csapatban. De kiváló formában van a Bologna ellen Mertens mellett mesterhármast szerző Marek Hamšík is.

A nápolyi együttes egyébként a Bologna elleni 7 gól mellett kétszer lőtt 5 gólt az elmúlt időszakban. Egyszer a Torinónak, egyszer pedig a Cagliarinak. De még egy nem elhanyagolható mutató az sem, hogy november 23 óta minden mérkőzésükön betaláltak az ellenfelek hálójába.

A Bernabéuban február 15-én megrendezésre kerülő első mérkőzés előtt a nápolyiak önbizalma az egekben van. A vezető olasz sportlapok olyan főcímekkel rukkoltak elő, mint „Real Napoli” vagy „Galácticos! Real, figyelted a Napolit?”. Az egyik lap még azt is megjegyezte, hogy „ha nem szereted a Napoli játékát, akkor nem szereted a focit”.

A játékosok is remek hangulatban vannak. A Bologna elleni mérkőzés után Pepe Reina elmondta: „Készen állunk a Bernabéura. A Madriddal meg fogunk szenvedni, de kiállunk és hűek maradunk a stílusunkhoz. Csak így érhetünk el nagyszerű dolgokat.”

Hamsik

A Napoli edzője, Maurizio Sarri valamivel óvatosabban fogalmazott: „Csak pazaroljátok rám az időtöket. A következő ellenfelünkre, a Genoára kell koncentrálnom. Ha valamit mondanék a Real Madridról, az rossz üzenet lenne a csapat számára.”

Az mindenesetre biztos, hogy a szárnyaló Napoli nem lesz könnyű ellenfél Zidane-ék számára, ráadásul a visszavágóra az olaszok otthonában kerül sor, ahol a pokoli hangulat garantált.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK