Marcelo: Sergio hozzáállása példaértékű

Marcelót az RR-Soccer Management Agency, egy spanyol cég kérte fel interjúra. A beszélgetés előtti napokban a vállalat vezetőjének, René Ramosnak (aki mellesleg Sergio testvére) Twitter fiókjára küldhették be kérdéseiket az érdeklődők.

Milyen érzés nap mint nap szembesülni azzal, hogy emberek milliói szeretnek és támogatnak?

Számomra ez nagyon fontos. Büszkeséggel tölt el, ugyanakkor felelősséget kíván tőlem. A szavaimnak és cselekedeteimnek példaként kell szolgálnia az emberek számára. Nagyon sok gyerek van a követőim között, ez az ő esetükben különösen fontos.

Milyen kapitány Sergio Ramos? A pályán és a pályán kívül.

Sergio nagyszerű barátom hosszú évek óta. Rengeteget tanított nekem. Kicsit olyan, mint egy idősebb testvér, egy báty. Ami játékosként illeti őt, mindenki tisztában van a képességeivel és az eredményeivel. Számomra az teszi őt igazán hatalmassá, hogy sosem adja fel. Ilyen mentalitás csak nagyon keveseknek adatik meg. A hozzáállása példaértékű a csapat minden tagja számára.

Ha a legcsodálatosabb emlékedet (meccs, győzelem, gól) kellene kiválasztanod a pályafutásodból, melyik lenne az?

A nap, amikor megnyertük a Tizediket. Az események közepén kellett pályára lépnem, de úgy gondolom, hogy az volt pályafutásom legjobb mérkőzése.

Mit élnél át újra legszívesebben?

Nagyon szeretném újból érezni a Bajnokok Ligája megnyerésével járó örömet.

Ki volt a gyerekkori példaképed? És a te gyermekeid kit csodálnak?

Mindig is Roberto Carlos volt az ideálom. Gyerekkoromban és most is. Az én drágáim… ők sok játékost kedvelnek, de azt hiszem, hogy számukra én vagyok a példakép. (nevet)

Tizedik vagy Tizenegyedik? Miért?

Mindkét trófea felejthetetlen emlék számomra, de a Tizenegyediket tartom különlegesebbnek. A Tizedik megnyeréséért nagyon hosszú időn át harcoltunk, és ahogy mondtam, nagyszerű élmény volt. A Tizenegyedik viszont annak a megtestesülése, hogy a közelmúlt sikerei ellenére a csapat képes volt megőrizni sikeréhségét és motiváltságát. Ilyen körülmények között még nagyobb öröm a győzelem.

Követsz más sportágat is a futballon kívül?

Gyakran nézek kosárlabda-meccseket, bár azt hiszem, ott nem lehetnék játékos. Nem vagyok hozzá elég magas. (nevet)

Mindig is védő akartál lenni? Nem vágytál másra korábban?

Igazság szerint csatárként kezdtem a pályafutásomat. Később középpályás lettem, végül pedig védőként használt az edzőm, mert akkoriban nem voltak jó játékosaink arra a posztra. Természetesen most már azt mondom, hogy semmi pénzért nem váltanék. Nagyon szeretek szélsőhátvédet játszani.

Milyen érzés a Real Madrid csapatkapitány-helyettesének lenni?

Büszkévé tesz, hogy tíz évet tölthettem már el ennél a csapatnál. Erre a világ bármely játékosa büszke lenne, mert egyáltalán nem könnyű ezt megvalósítani. A karszalag természetesen felelősséggel is jár, de örömömet lelem ebben a feladatban.

Forrás: rr-socceragency.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK