Nacho: Madridból szeretnék visszavonulni

A COPE invitálta hosszabb hangvételű beszélgetésre a saját nevelésű, közönségkedvenc hátvédet.

Játéklehetőség: „A csapat legutóbbi 12 mérkőzésén 10 alkalommal voltam a kezdőtizenegy tagja. Próbálom megragadni az alkalmat, hogy hosszabb távon is a pályán maradhassak. Boldog vagyok a lehetőségek miatt. Teljesen más, ha szinte állandóan játszol.”

Nyári kétségek: „Sosem tagadtam, hogy megfordult a fejemben a távozás, de végül a klub vezetősége, az edzőm és én közösen hoztuk meg a döntést, hogy legalább még egy évig a csapat tagja maradok. Igazság szerint nem gondoltam, hogy ilyen jól alakulnak majd a dolgaim. Örülök, hogy így döntöttem. Számomra megtiszteltetés, hogy a Real Madrid mezét viselhetem.”

Zidane: „Az edzőm szívből jövő bizalmat mutatott felém. Tudta, hogy három igen magas szintet képviselő csapat is megkeresett engem. Ezeken a helyeken szinte biztos, hogy a gálacsapat tagja lennék, de Zidane hosszasan kifejtette nekem, hogy nem szeretné, ha távoznék. Azt is elmondta, hogy amikor csak alkalom nyílik rá, meg fogja adni a játéklehetőséget. Nem hazudott. Nagy mérkőzéseken is számított rám, akkor is, amikor az összes belső védőnk egészséges volt.”

Nyári ajánlatok: „Nem szeretnék belemenni a részletekbe. Nagyon nehéz olyan ajánlatot rakni elém, amely versenyezhet a Real Madriddal. Ez a világ legnagyobb klubja, a családom, az otthonom. Ha a klub vezetősége is a maradásra biztat, akkor különlegesnek érzed magadat.”

16 éve Madridban: „Számomra a Real Madrid egy életre szól. Itt szeretném befejezni a karrieremet, de ezt az határozza meg, hogy a jövőben mennyi játékperc jut nekem. Jó lenne, ha minden szezon olyan lenne, mint a mostani.”

Ramos: „Nagyszerű játékos és csodálatos csapatkapitány. Jobbá teszi a társait, én is magabiztosabbnak érzem magam, ha mellette játszhatok. A pályán kívül is jól kijövök vele.”

Ramos góljai: „Amint a feje megérinti a labdát, már tudjuk, hogy gólt fog szerezni. (nevet) Remélem, hogy sosem szakad meg ez a remek sorozata. Az általa szerzett pontok nagyon sokat segítenek. Ramos maga a madridizmus.”

Kulcsfontosságú szezon: „Ez a szezon különösen fontos számomra, mert korábban még sosem játszottam ennyit egy idényben. A nyáron meghozott döntésem a lehető legjobbnak bizonyult, de nyugodtnak kell maradnom a jövőmet illetően. Még rengeteg évem van hátra. Bízom az edzőmben és a klubban is, maradni szeretnék.”

Keylor: „Hallottam a tegnap reggeli nyilatkozatát, hogy Madridban állandó figyelem kíséri a játékosok teljesítményét, megállás nélkül. Igaza van. Nem tartom feltétlenül rossz dolognak ezt, mert segít a fejlődésben, de persze abban semmi pozitív nincs, ha mérkőzés közben fütyöl ki a közönség. Ami Keylort illeti, nagyon keményen dolgozik és minden mérkőzésen fűti őt a bizonyítási vágy. Hibázott, de képes volt túllendülni a dolgon. Nagyon erős mentalitással rendelkezik, ezt bizonyította a legutóbbi két találkozón is.”

A Cultural Leonesa elleni találat: „Ramos többet szerez, de az én góljaim szebbek! (nevet) Titkon abban reménykedem, hogy ez a találat bekerül a Puskás-díj helyezettjei közé.”

Marcelo: „Aktívan vesz részt a támadásokban. Az ellenfél kapuja előtt sokkal nagyobb hatással tud lenni a játékra, mint egy visszavontabb szerepkörben. Ha balhátvédet játszom, akkor mindig eszembe jut, hogy sosem leszek képes olyan hatékonyan segíti a támadásokat, mint ahogyan ő teszi.”

San Mamés: „Három nagyon fontos pontot hoztunk el az Athletic Bilbao otthonából. Az Alavés elleni mérkőzés is hasonló fontossággal bír majd, és nem hinném, hogy ott könnyebb dolgunk lesz.”

Raúl García ütése: „Kemény mérkőzés volt. Több durvaság volt, mint általában, de ez is hozzátartozik a futball szépségéhez. Az ellentéteket minden játékos a pályán hagyja. Ha a válogatottban találkoznánk, akkor barátként üdvözölnénk egymást.”

El Clásicó: „Talán ez lesz a bajnoki idény legnagyobb horderejű mérkőzése. A Bernabéuban fogunk játszani, saját közönségségünk előtt. Fontos lenne a győzelem, de ha a többi mérkőzésen pontokat hullajtunk, akkor semmit sem érnek az erőfeszítéseink.”

Ancelotti: „Nem beszéltem vele az utóbbi időben, de jó kapcsolatot ápolunk. Ő volt az, aki bizalmat szavazott nekem annak idején.”

Piqué: „Jól kijövünk egymással. Ami Gerard és Sergio között zajlik, az csipkelődés, semmi más. Elvégre erről szól egy rivalizálás. Az emberek és a média minden mondatot igyekszik kiemelni az adott szövegkörnyezetből, hogy botrányként tálalhassák.”

BBC: „A támadótriónk jelenléte az egész csapat játékát befolyásolja. Nekik is vannak nehezebb napjaik, de a BBC alapvető fontossággal bír a Real Madrid számára. Számos trófeát köszönhetünk nekik.”

Cristiano reakciója a lecserélésnél: „Én nem láttam semmit, de ha valóban így történt, abban sem találok semmi kivetnivalót. Cristiano nem boldog, ha el kell hagynia a pályát, de ez igaz Iscóra is, és még sok másik játékosra a csapatból. Ez csak azt mutatja, hogy küzdeni szeretnének, semmi mást.”

Bayern München: „Különleges párharc lesz. Nagyszerű emlékeket őrzünk a legutóbbi találkozásunkról, de ezúttal minden bizonnyal nehezebb dolgunk lesz. Talán mondanom sem kell, hogy a legjobb minőségű játékra és a győzelemre fogunk törekedni.”

Kedvenc poszt: „Belső védőként szeretek a leginkább játszani, hiszen ezen a poszton nőttem fel, de ha szélsőhátvédként vagy középpályásként kell futballoznom, azzal sincsen problémám.”

U21-es emlékek: „Nagyon jó emlékeket őrzök abból az időszakból. A jelenlegi felnőtt válogatott gerince már akkor is együtt játszott.”

Lopetegui stílusa: „Labdabirtoklásra alapuló játékra épít és szereti a feltolt védekezést. Ez a stílus tökéletesen passzol a spanyol válogatotthoz.”

La Fábrica: „Mint saját nevelésű játékos és spanyol származású ember, nagyon büszkévé tesz, hogy a Real Madrid játékosa lehetek. Szeretnék többet játszani, de ahogy már említettem, az edző hozza meg a döntéseket. Mindenkivel baráti kapcsolatban vagyok a csapatból, de leginkább a többi spanyol játékossal jövök ki.”

6-1: „A Barcelona történelmi tettet hajtott végre, ezt kár lenne tagadni. A bírói tevékenység? Azt majd Ramos véleményezi. Többet nem is szeretnék mondani ezzel kapcsolatban.” (nevet)

Tömegverekedés: „Szomorú, hogy ilyesmi egyáltalán megtörténhet. A szülők néha olyan dolgobka is beleavatkoznak a gyermekeik kapcsán, amelyekbe nem kellene. A futball lényege épp a kölcsönös tisztelet az ellenfelek között.”
(Nacho egy mallorcai utánpótlás-mérkőzésen kitört, szülők közötti tömegverekedésről beszél.)

Forrás: cope.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK