Carvajal: Már tizenöt városi derbin játszottam

Dani Carvajal is jelen volt az Atleti elleni BL-összecsapást megelőző sajtótájékoztatón.

A találkozó: „Nem gondolunk az előző évekre, minden szezonban új célokat próbálunk kitűzni magunk elé. Ott akarunk lenni Cardiffban, a holnapi napon pedig esélyünk nyílik rá, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk ehhez a célhoz. Remélhetőleg mi leszünk a párharc győztesei. Kiegyenlített mérkőzéseket fogunk játszani, ahogy az mindig történt az elmúlt években. Apró részletek fogják eldönteni a továbbjutás sorsát.”

„Már tizenöt városi derbin játszottam, de ezek a mérkőzések mindig különlegesek. Ez Madrid városának legfontosabb sporteseménye, igazából több is, mint egy egyszerű derbi. Most a Bajnokok Ligája-elődöntőben találkozunk, ez elég motiváció arra, hogy mindenki sikerre éhesen várja az összecsapást. Tovább akarunk jutni.”

Szurkolók: „A szurkolók támogatása egy nagyon fontos faktor számunkra. Ha segítenek, akkor úgy érezhetjük, hogy két hazaiban lejátszandó mérkőzés vár ránk. Arra kérjük őket, hogy legyenek a csapat tizenkettedik embere.”

Kapott gólok: „Remélhetőleg egyetlen gólt sem fogunk kapni, de ennél sokkal fontosabb, hogy eljussunk a döntőbe. Ahogy mondtam, apróságok fognak dönteni, mint a pontrúgások vagy az edzők mérkőzés közbeni változtatásai. Ha nálam lenne a győzelemhez vezető ajtó kulcsa, akkor megtartanám magamnak, hogy biztosan ne kerüljön rossz kezekbe. Ha előnnyel utazunk a visszavágóra, az már jó eredménynek számít.”

Az ellenfél: „A saját játékukat akarják majd játszani, hiszen így használhatják ki leginkább az erősségeiket. Nem foglalkozunk a múlttal.”

A csapat trénere is nyilatkozott a találkozót megelőzően!

Jó forma: „Nem szoktam másokhoz hasonlítgatni magamat. Próbálom végezni a munkát és segíteni a csapatot. Jó formában vagyok, és hála Istennek a dolgok eddig nagyszerűen alakulnak.”

Saúl: „Sok együttesnél vannak barátaim, nem csak az Atletinél. Saúl is egy közülük. Ha a játékvezető elindítja a mérkőzést, akkor félretesszük a barátságokat. Mindenki arra törekszik, hogy megvédje saját csapatának színeit.”

Isco: „Fantasztikus játékos. Minden labdaérintésekor azt érzi az ember, hogy ez nem is a valóság. Ilyen fantasztikus játékosokkal a keretben az edzőnknek sincsen könnyű dolga.”

Cristiano és Griezmann: „Különböző, de világklasszis játékosok. Griezmann tavaly két nagy trófeához is közel került, de végül mindkettőt Cristiano zsebelte be. Az Európa-bajnokságra és természetesen a Bajnokok Ligájára gondolok. Azt kívánom Antoine-nak, hogy legyen nagyon sikeres karrierje, a mi összecsapásunktól eltekintve.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK