Cristiano: Be kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a világ legjobbjai

A keret közel összes játékosa is nyilatkozott az UEFA által rendezett „Open Media Day” alkalmából.

Cristiano Ronaldo
Állapot:
„Egész jól vagyok. Egy kicsit megfáztam, de ez sokkal jobb, mint egy sérülés. Sokkal jobb erőnléti állapotban vágtam bele a szezon utolsó heteibe, mint az előző években. Ez természetesen nemcsak az én, hanem Zidane és a csapattársaim érdeme is. Még így is én léptem pályára a legtöbb meccsen.”

Idegeskedés: „A túlzott stressz sosem vezet jóra. Próbálom kikapcsolni az agyamat, a barátaimmal és a családommal lenni… és elfelejtkezni a futballról.”

A döntő: „Nem szeretem a túlzott szerénységet. Mi vagyunk a világ legjobb csapata, de ezt be is kell bizonyítanunk a döntő megnyerésével. A csapat rendkívül jó formában van jelenleg, ezt az előnyünkre kell fordítanunk. Történelmet akarunk írni azzal, hogy egymás után kétszer is megnyerjük a Bajnokok Ligáját.”

Lucas Vázquez
„Csak úgy győzhetünk, ha jól végezzük a dolgunkat. Az, hogy ott lehetünk a döntőben, azt bizonyítja, hogy működnek az elképzeléseink. Mindent bele fogunk adni a győzelem érdekében. A sikerekhez is nagyban hozzájárult, hogy Zidane nagyon jól használta a rendelkezésre álló játékosait, senki nem érezte magát feleslegesnek. Ez hatalmas motiváló erő.”

Isco
Személyes érzések: „Nagyon jól érzem magam, izgatottan várom a döntőt. Nagyon erős csapatokat ütöttünk ki az idáig vezető úton, megérdemelten kerültünk be a döntőbe. Úgy érzem, hogy mostanában jól megy a játék, de ehhez a csapattársaim teljesítménye és a nagyszerű erőnlétünk is nagyban hozzájárul.”

Szezon: „Csodálatos szezont fut a csapat, de ennél is többre vágyunk. Egy duplázással történelmet írhatnánk. Nagyon motiváltak vagyunk, és tudjuk, hogy már csak egy apró lépés hiányzik a végső sikerhez.”

Juventus: „Nagyon masszív csapat, a világ legjobb védelmével, ugyanakkor nekik is bőven akad félnivalójuk. Hatalmas támadópotenciál van a csapatunkban.”

Álvaro Morata
Finálé:
„Megcsináltuk. Ott vagyunk a döntőben, az ellenfelünk pedig a Juventus. Nagyszerű erőnléti állapotban vagyunk, és csak a szezon végére kerültünk igazán csúcsformába. Izgatottak vagyunk, de próbálunk nem gondolni arra, hogy a duplázással bevonulhatnánk a futballtörténelembe. Sokan azt mondják, hogy apróságok fognak dönteni, de őszintén szólva nekem fogalmam sincs. Nem én vagyok az edző.”

Üzenet: „Hogy mit üzenek a szurkolóknak? Köszönjük nekik az egész éves támogatást. Már csak egyetlen összecsapás van hátra…”

Mariano
A mérkőzés:
„Nagyon egységesek vagyunk, a célunk pedig egyértelműen a győzelem. Nagy boldogsággal tölt el, hogy a Real Madrid játékosa lehetek, és nap mint nap ezekkel a játékosokkal edzhetek együtt. Rengeteget fejlődtem.”

Alázat: „Számomra minden egyes pályán töltött perc egy hatalmas lehetőség, ezért számomra kizárólag az az elfogadható, ha mindent beleadok. Vagy halj meg a pályán, vagy ne csinálj semmit.”

Mateo Kovačić
Felkészülés:
„Még három napunk van hátra, hogy megtegyük a szükséges előkészületeket. Trófeagyőzelemmel szeretnénk megkoronázni ezt a már egyébként is kiváló idényt. Az öltözőben nem szoktunk sokat beszélni a duplázásról vagy a rekordokról, de mindenki tudja, hogy most történelmet írhatunk.”

Fejlődés: „Elégedett vagyok a szezonommal. Mindenki megtette a magáét, de a mostani idény előtt már az előszezont is a csapattal töltöttem. Sokat játszottam, és megtaláltam a helyem a csapatban, a pályán és a városban is.”

A Juventus védelme: „Erős a védelmük, de mi vagyunk a világ legjobb csapata… hatékonyan tudunk támadni. A Juventus egy nagyszerű klub, de mi csak magunkkal foglalkozunk. Mi kell a legyőzésükhöz? Egységesség és minőségi futball.”

Üzenetek: „Mindig arra kértem a családtagjaimat és a barátaimat, hogy a szezon alatt ne küldjenek túl sok üzenetet. Nem akarom leterhelni magamat ezzel.”

Olaszország: „Vannak barátaim a Juvénál és az Internél is, de csak az utóbbiakkal beszéltem. Arra biztattak, hogy nyerjük meg a meccset.”

Marcelo
Bale vagy Isco:
„Ezt szerencsére nem nekem kell eldöntenem.”

Harmadik döntő: „Nagyon boldogak vagyunk, hogy itt lehetünk. Külön nagyszerű, hogy egyetlen sérült sincs már a csapatban, mindenki Zidane rendelkezésére tud állni. Mindent bele fogunk adni, ahogy azt az összes eddigi mérkőzésünkön is tettük. Higuaín? Nem beszéltem vele, ahogy mással sem. A Bajnokok Ligája himnuszának megszólalása egy olyan pillanat, amiért érdemes élni.”

Igazolások: „Nem tudok semmit az ehhez hasonló ügyekről. Engem jobban érdekel az, ami a pályán történik.”

Dani Carvajal
Állapot:
„Erőnlétileg 200%-os, mentálisan 300%-os állapotban vagyok. Készen állok.”

Szerénység: „Nem szabad, hogy a fejedbe szálljon a dicsőség, de tisztában kell lenned a céljaiddal. A miénk az, hogy újabb rekordot állítsunk fel. Meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját.”

Üzenet a szurkolóknak: „A szombati lesz az utolsó mérkőzés ebben a szezonban. A helyszíni szurkolók mindent beleadnak majd, hogy győzelemhez segítsenek minket.”

Nehéz mérkőzés: „A döntőben sosem jön szembe könnyű ellenfél. Erősek, de úgy vélem, hogy aggódnak az általunk képviselt minőség miatt.”

Gareth Bale
Felépülés:
„Teljesen felépültem, fenomenális állapotban vagyok. Nagyon keményen dolgoztam a mihamarabbi visszatérés érdekében, gyakran napi edzésen vettem részt. Nem leszek csalódott, ha nem kerülök be a kezdőcsapatba.”

Cardiff: „Nagyon különleges estének nézek elébe, hiszen a szülővárosomban adja a mérkőzés helyszínét. Ez csak egy újabb ok, amiért győzni akarok.”

Győzelem: „Valóra vált álom lenne számomra, ha győznénk, de próbálok két lábban a földön járni. A győzelemért tenni is kell ám. Titok? Nem hiszem, hogy létezne titkos recept a győzelemhez. Kemény munka, egységesség és tapasztalat.”

Toni Kroos
„Nincs tökéletes recept a végső győzelemhez. Mindent ki kell adnunk magunkból. Fenomenálisan játszottunk a Bayern és az Atlético ellen, a korábbi teljesítményeinknek köszönhetően pedig most ott vagyunk a döntőben. Már nagyon várjuk a mérkőzést, ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy rendkívül nehéz dolgunk lesz. Nagyon jól védekeznek.”

Sergio Ramos
Duplázás:
„Történelmi tett kapujában állunk. Mint a Real Madrid csapatkapitánya, számomra egy valóra vált álom lenne, ha ez sikerülne. Akkor már nyugodtan halnék meg. Három győzelem négy év alatt… csodálatos lenne. Meg kell védenünk a címet.”

Sikerek: „Nem szeretünk büszkélkedni az eredményeinkkel, de ki kell hangsúlyoznom, hogy rendkívül magas szinten teljesítettünk az egész szezonban. Megvolt a stabilitás, ez pedig bajnoki elsőséget ért. A csapatban remek hangulat uralkodik, mindenki jól kijön a másikkal. Ez kulcsfontosságú volt a sikerekhez. Zidane? Pontosan tudja, hogy hogyan kell rotálnia a csapatot és kezelnie a játékosait. A kispad is nagyon motivált volt. Kiváló edző.”

Aranylabda: „Ha egyéni sikereket akarnék hajszolni, akkor a teniszt választottam volna.”

Nacho
Köszönet:
„Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik egész évben mögöttünk álltak. Már csak egyetlen akadály választ el minket a végső sikertől. A csapat mentálisan és fizikálisan is kifogástalan állapotban van, ebben pedig hatalmas szerepe van az edzőnknek.”

Döntő: „Már nagyon várom a találkozót. Ilyenkor mindenki nagyon ideges. Egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, ahogy az előző két döntőben sem volt. Bízom a győzelemben.”

Luka Modrić
Edzés:
„Mindannyian készen állunk. Nehéz mérkőzésre számítok. Az olasz csapatok ellen sosem könnyű, de a Juventus különösen kemény ellenfél. Most még egységesebbnek kell lennünk, mint valaha.”

Juventus: „Nagyszerű a védelmük, de mi a szezon összes meccsén betaláltunk legalább egyszer. Ez önbizalommal vértez fel minket a döntőre. A szurkolók? Arra kérem őket, hogy a döntőben is támogassanak minket. Mindent bele fogunk adni, hogy a lefújás után velük ünnepelhessünk.”

Marco Asensio
A szezon:
„Nagyon jó szezont tudhatok magam mögött, fontos mérkőzéseken is lehetőséghez jutottam. Talán még a döntőben is pályára lépek majd… ki tudja?”

Mentalitás: „A Juventus nagyon jól védekezik, de mi a saját játékunkat akarjuk játszani. A labdabirtoklásra fogunk törekedni. Ez most egy különösen nagy horderejű meccs, de nem hiszem, hogy változtatni fogok a mérkőzések előtti rutinomon. Általában nem szoktam idegeskedni.”

Üzenet a szurkolóknak: „Köszönjük az egész szezonban mutatott lenyűgöző szurkolást. Mindent megteszünk a győzelemért és a serleg elhódításáért.”

Karim Benzema
Nyomás:
„Általában egy kissé ideges vagyok a meccsek előtti órákban, de egy kis nyomás sosem árt. A csapat szinte kifogástalan időszakot él meg. Megnyertük a bajnokságot.”

Varázslat a Calderónban: „Nem tudok sokat mondani erről, mert az ösztöneimre hallgatva cselekedtem. Arra gondoltam, hogy miért is ne próbáljam meg.”

Zidane módszerei: „Zidane nagyszerűen bánik a csapattal, mindenki fontosnak és egyenlőnek érzi magát. Volt, hogy sérülések nehezítették a munkáját, de neki azokon a mérkőzéseken is sikerült bizonyítania. Személyesen szokott beszélgetni mindenkivel.”

Szurkolók: „Gyertek, szurkoljatok nekünk szombaton, mi pedig megnyerjük a mérkőzést a kedvetekért. Nagyon fontosak vagytok!”

Raphaël Varane
Fiatalság:
„Ha győznénk, én lennék a 24 életévemmel én lennék a történelem legfiatalabb játékosa, aki már háromszor BL-győztesnek mondhatja magát…”

Alázat: „Ahhoz, hogy ennél a klubnál játssz, a tehetség önmagában nem elég. Tudnod kell, hogy hogyan működj együtt a társaiddal, a pályán és a pályán kívül egyaránt, ehhez pedig alázatra van szükséged. Csak így válhatsz valódi részesévé ennek a csapatnak.”

Casemiro
Pihenés: 
„Ilyenkor mindenki csendben van, próbál elszakadni a futball világától.”

A Napoli elleni találat: „Az én feladatom nem a gólszerzés, de csodálatos érzés, ha mégis összejön.”

Egység: „A csapat tagjai nagyon közel állnak egymáshoz, mindenki fontos része volt a szezonban nyújtott teljesítményünknek. Lényegében egy nagy család vagyunk. Zidane szokta mindig mondani, hogy egy csónakban evezünk – igaza van.”

Titok: „Úgy kell dolgoznunk, ahogy azt az egész idényben tettük.”

Kiko Casilla
„A csapat teljes mértékben a döntőre fókuszál, az edzések és a pihenés ideje alatt is. Nagy előny számunkra, hogy rengeteg tapasztalatunk van a BL-döntőkkel. Fantasztikus lenne, ha ismét mi kerülnénk fel Európa csúcsára. Mindenki nagyon keményen dolgozik, hogy ez sikerüljön.”

Keylor Navas
Köszönet:
„Istennek hála a csapat tagjai jó egészségnek örvendenek. A Juventus elleni mérkőzés nagy felelősség számunkra, de igyekszünk felnőni a feladathoz. Azt kívánom, hogy győzzünk. Nem lesz könnyű dolgunk, mert egy nagyszerű ellenféllel állunk szemben.”

Haj: „Rengeteg üzenetet kaptam rákosoktól, fiataloktól és idősektől egyaránt. Arra kértem Istent, hogy gyógyítsa meg őket. A hajamat is ezért vágtam le.”

Duplázás: „Tisztában vagyunk ennek lehetőségével, de ha nem címvédőként lennénk itt, akkor is győzni akarnánk…”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK