Nacho: Zidane jobban bízik bennem, mint a korábbi edzőim

Ahogy azt már megszokhattuk, a válogatott szünet nem telhet el hosszabb interjúk nélkül. A Real Madrid mindig megbízható hátvédje, Nacho tegnap két spanyol rádióműsor (Cuatro, El Larguero) mikrofonjai előtt fejtette ki véleményét néhány témát illetően.

A Real Madrid érdeklődése Kepa iránt: „Egy nagyszerű kapusról beszélünk, aki jó úton halad ahhoz, hogy a legnagyobb között emlegessék néhány évtized múlva. A Real Madrid mindig nyitott lesz a legjobb játékosok megszerzésére, mi pedig ott leszünk, hogy támogassuk az újonnan érkezőket. Ennyit tudok elmondani a témával kapcsolatban.”

Bizalom: „A dolgok nagyon jól mennek a klubcsapatomban, ezt pedig Julen Lopetegui is látja. Remélhetőleg a világbajnokságra utazó keretbe is beválaszt majd. Még nagyon messze van a kerethirdetés, a bekerüléshez pedig sok játéklehetőségre van szükségem a klubcsapatomban, de nem aggódom. Bízok önmagamban, és az edző is bízik bennem.”

Sokoldalúság: „Ez általában úgy működik, hogy azon a poszton érzed magad a legjobban, ahol a legtöbb időt töltötted el gyerekkorodban, de az igazság az, hogy én régebben is váltogattam a pozíciókat. Igaz, belső védőként jobban szeretek futballozni, mint a széleken, de minden játéklehetőségnek örülök.”

Nacho

Ramos és Piqué: „Spanyolországban rengeteg kiváló középső védő van. Boldog vagyok, hogy ott lehetek a négy legjobb között. Piqué és Ramos párosánál nincs jobb a világon, ezt már számtalanszor bebizonyították a válogatott meccsein. Magánéleti szinten sincsen gondjuk egymással, ami nagyon jó a közösség szempontjából.”

Madrid: „A tavalyi volt a legjobb szezonom, nagyjából 3000 percet töltöttem a pályán, és már idén is átléptem az 1000-t, pedig még csak novemberben járunk. Boldog vagyok, hogy a csapat segítségére lehetek. Zidane jobban bízik bennem, mint a korábbi edzőim, ez pedig nagyon megkönnyíti a dolgomat.”

Ajánlatok: „2016 nyarán elgondolkoztam a váltáson, de nagyon nehéz lett volna elhagyni az otthonomat. A lehető legjobb döntést hoztam meg, mert azt ezt követő szezonban rengeteget játszottam, és végre meggyőztem magamat arról, hogy tényleg elég jó vagyok a Real Madridhoz. A dolgok nem is alakulhattak volna ennél jobban.”

Egy ötödik belső védő: „Ha öt lenne a keretünkben, akkor meg azt mondanák az emberek, hogy a biztonság kedvéért legyen egy hatodik is. Én úgy gondolom, hogy nincs szükségünk új igazolásra a hátvédsorban. Vallejo bebizonyította, hogy nem véletlenül igazolta le őt a klub, idővel világklasszis játékos válik majd belőle.”

Cristiano kijelentése a távozókkal kapcsolatban: „Tagadhatatlan, hogy sokan távoztak, a tavalyi B csapat sokkal tapasztaltabb volt a mostaninál, de nem merném kijelenteni, hogy gyengültünk. A fiatal játékosok is rengeteg pluszt adhatnak a csapatnak.”

Canterano: „A saját nevelésű játékosoknak mindig nehéz elnyerni a többiek tiszteletét, legalábbis ami az első, felnőtt csapatnál töltött szezonokat illeti, de ha az edző bízik benned, akkor nem lesz gondod. A Real Madridnál természetesen hatalmas a csapaton belüli versengés, de én mindig is arra vágytam, hogy egy lehessek az itteniek közül.”

Nacho

Cristiano gyenge formája: „Semmi különöset sem tapasztaltam vele kapcsolatban. Ő a legversengőbb ember, akit valaha láttam, így teljesen normálisnak tartom, hogy frusztrálttá válik, ha nem sikerül betalálnia. Hamarosan futószalagon fogja szállítani a gólokat, efelől semmi kétségem. Hogy nem ünnepelte volna Isco gólját? Mi egyáltalán nem vettünk észre ilyesmit, szóba sem került ez a téma az öltözőben. Ami engem illet, kedvelem a karakterét, mert a hozzáállásának köszönhetően vált ő a világ legjobbjává.”

Dicséretek: „Nagyon boldoggá tesz, amikor azt hallom, hogy a klub utánpótlásában futballozó gyermekek számára én vagyok a példakép. Én is megtapasztaltam ezeket az élményeket: amikor fiatal vagy, minden napod arról szól, hogy álmodozol. A dicséretekre visszatérve, nem szeretem az olyan kijelentéseket, hogy én mindig jól teljesítek, mert ez nem igaz. Szeretek kritikus lenni önmagammal szemben.”

Példaképek: „Én mindig is az olyan játékosokra néztem fel, mint Casillas, Raúl vagy Guti. Azokra, akik lényegében az egész karrierjüket itt töltötték.”

Pepe távozása: „Az ő távozása nem jelenti azt, hogy nagyobb felelősség hárulna rám vagy Varane-re, még ha most harmadik számú hátvéddé is léptem elő. Korábban is kifogástalanul kellett teljesítenem, és most is. Nem okoz gondot számunkra Varane-nal, hogy több meccsen lépjünk pályára.”

Zidane rotációja: „Talán már nem cseréli le az egész csapatot, mint tavaly, de a rotációs politikája még mindig kifogástalanul működik, hiszen minden játékos fontosnak érzi magát. Csak azért, mert jelenleg éppen nem a tabella első helyén állunk, még nem buktak meg Zidane elképzelései.”

Derbi: „Nyolcpontos hátrányban vagyunk a Barcelonához képest, így különösen fontos, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Egy vereség esetén sem történne katasztrófa, de már hatalmas lenne a lemaradásunk. A célunk tehát egyértelműen a három pont megszerzése. Külön motiváció, hogy mi legyünk az első derbi győztesei, melyet a Wandában rendeznek meg.”

Fernando Hierro a nemzeti csapatnál: „Üdvözölném az érkezését. Korábban dolgoztam vele másodedzőként, és nagyon jó volt a kapcsolatunk. Játékosként tökéletesen képviselte a Real Madrid és a spanyol válogatott értékeit, ő is egy volt a gyerekkori példaképeim közül.”
(Szárnyra kapott a pletyka, hogy 2011 után Hierro ismét visszatér a spanyol válogatotthoz mint sportigazgató – a szerk. kieg.)

Benzema: „Sok kritikát kap, de mi úgy gondoljuk, hogy tökéletesen beleillik a Real Madrid játékrendszerébe. Butaság megkérdőjelezni a képességeit, hiszen már közel egy évtizedet eltöltött itt, számos gólt szerezve és rengeteg trófeát megnyerve ez idő alatt. Rengeteg helyzetet alakít ki Cristiano és Bale számára. Természetesen ő is fejlődhet, ahogy mindenki a csapatnál, de az emberek nem értékelik eléggé a teljesítményét és az erőfeszítéseit.”

Riválisok: „Sosem igazolnék az Atléticóba vagy a Barçába, hiszen madridista vagyok.”

Aranylabda: „Cristiano, semmi kétség.”

Morata: „Barátjaként arra kértem, hogy maradjon velünk, de ő máshogy döntött. Valószínűleg több játékpercre vágyott, de a távozásától függetlenül mindig is Madrid lesz az otthona. Bízom abban, hogy egyszer még visszatér ide. Nem mondom, hogy rosszul döntött, hiszen nagyon jól teljesít a Chelsea együttesénél.”

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK