Keylor Navas: Komolyan vesszük a klubvilágbajnokságot

Ha van valami, amit Keylor Navas a Real Madridnál eltöltött négy éve során megmutatott, akkor az az, hogy nem adja fel egykönnyen. Ezt bebizonyította akkor, amikor Iker Casillas helyét kellett átvennie, és akkor is, amikor 2016-ban az eligazolás határán volt. Aztán amikor az idei év elején kritikákkal találkozott, ismét megmutatta, hogy milyen fából faragták.

„Senki sem szereti, ha rossz dolgokat mondanak róla, hiszen emberi lények vagyunk, vannak érzéseink. Mindenesetre alapvetően próbálok arra törekedni, hogy a boldogságomat ne az határozza meg, amit mások mondanak, hanem az, amit a szívemben érzek.” – magyarázta Navas a FIFA.com-nak adott interjújában.

Ahelyett, hogy elkeseredne, ha csapás éri, próbál pozitív maradni. „Ha nehéz időszakon megyek keresztül, akkor mindig próbálok a jó dolgokra koncentrálni.” A munkájával kapcsolatban úgy gondolja, hogy ha valaki keményen dolgozik, akkor a sikerek is jönni fognak.

Ez egyértelműen igaz a 2017-es évére, ami karrierje egyik legjobbja volt. „Igazán nagyszerű 12 hónap volt ez számomra. Mindig emlékezni fogok rá.”

Keylor Navas 2017-es éve eddig:

  • spanyol bajnok
  • sorozatban másodszor Bajnokok Ligája-győztes
  • spanyol szuperkupa-győztes
  • UEFA-szuperkupa-győztes
  • FIFA „The Best” díjra jelölve kapus kategóriában
  • Costa Rica együttesével kijutott a 2018-as világbajnokságra

Klubvilágbajnokság 2016

Amilyen jól sikerült számára az év, a klubja olyannyira nem kezdte jól az új idényt. Jelenleg negyedik helyen állnak a bajnokságban, nyolc ponttal lemaradva a Barcelonától. Keylor azonban nem látja okát az elkeseredésnek.

„Minden csapat életében vannak nehéz időszakok, a miénk most az idény elején következett be.” – magyarázza. „A tehetség, az elkötelezettség és a magabiztosság, ami megvan bennünk és az edzői stábunkban is, segíteni fog, hogy továbbra is lelkesek maradjunk és küzdjünk a címekért.”

A következő trófea, amit a spanyol gigász szeretne elhódítani, az a klubvilágbajnokság megnyeréséért jár. A tornán a blancók az első meccsüket december 13-án játsszák.

„Ez a torna plusz motivációt jelent számunkra és nagyszerű kihívás is egyben. Igazán sokra tartjuk, hiszen tudjuk, hogy mennyire nehéz idáig eljutni, és egy újabb trófeát is a magasba emelhetünk.”

Ha a Madridnak ez végül sikerül, akkor ők lesznek az első csapat, amely megvédi klubvilágbajnoki címét, amelyet legutóbb egy hosszabbításban kiharcolt győzelemnek köszönhetően hódított el a Kashima Antlers ellenében a 2016-os döntőben.

„Sok olyan mérkőzés van, amelyen egyszerűen semmi nem jön össze, vagy semmi nem úgy alakul, ahogy eltervezted. De mi sosem veszítjük el a magabiztosságunkat és a hitünket. Mindig hiszünk egymásban. Nem tudtuk, hogy le fogjuk-e győzni a Kashimát, de hittünk benne, és mindannyian beleadtunk mindent ennek érdekében.”

„Az emberek azt gondolják, hogy a klubvilágbajnokság egy könnyű sorozat, de nem az. Vannak csapatok, akik bár nem a legerősebb bajnokságokból jöttek, de ez nem jelenti azt, hogy nem játszanak jól vagy nem tudják megnehezíteni a dolgunkat. Ezzel mi nagyon is tisztában vagyunk, és tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Ezért fogunk minden meccset annyira komolyan venni, amennyire csak lehetséges.” – zárta mondandóját a hálóőr.

Forrás: FIFA.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK