Egytől egyig: Legia – Real Madrid

Egy ilyen meccs után nem egyszerű, de most is pontozunk, tízes skálán, szubjektív vélemény alapján, és megpróbálunk a realitás talaján maradni. Mérkőzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (4)
Egy igazán borzalmas alapfelállás miatt átjárható középpálya, egy félgőzzel működő támadósor és egy bátortalan, gyenge védelem – ez a mérlege a tegnapi mérkőzésnek madridi részről. Egy jó és két-három elfogadható teljesítmény nem volt elegendő, és bár hiába voltak meg elöl a helyzetek (benne volt az 5-6 szerzett gól ebben a meccsben is), azokat be is kell tudni lőni, hátul pedig nem szabad könnyelműnek lenni. Úgy gondolom, hogy ezen a meccsen érdemes elgondolkodnia a játékosoknak és az edzőnek egyaránt, amennyiben komoly álmokat dédelgetünk a címvédésről.
Az olvasók pontszáma: 3,4

Legia Warszawa (7)
Minden dicséret megilleti a lengyeleket, hiszen kétgólos hátrányból felállva kerültek nagyon közel a győzelem megszerzéséhez. Kiváló megérzés (vagy remek edzői észrevétel) hatására kiszúrták a Real Madrid gyengéjét, és ennek köszönhetően remek gólokat tudtak szerezni. Ha kicsit szervezettebb a védelmük, akkor olyan meccset játszhattak volna, amelyet még az unokáknak is elmeséltek volna. Na persze ezt sem fogják elhallgatni előlük, azt hiszem
Az olvasók pontszáma: 6,2

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Mateo Kovacic (7,5)
Magasan a legértékelhetőbb teljesítményt nyújtotta a csapatból, de sajnos egy fecske nem csinál nyarat. Remek labdája alapozta meg a második gólt, majd amikor égett a ház, magára vállalta a befejezést is, csak hogy meglegyen az idei szezon 19. különböző gólszerzője is, na meg persze az sem utolsó szempont, hogy a találat pontot ért a csapatnak. Emellett végig bátran futballozott, sokszor indult meg remekül a középpályáról, a lengyelek pedig általában csak a rendszámát tudták leolvasni. Nem meglepő, hogy az olvasóknál is toronymagasan a meccs embere. 
Az olvasók pontszáma: 6,1

Keylor Navas (5)
Nemhogy nem tudta lehúzni a rolót, de rögtön három gólt is kapott. Az első és a harmadik jól helyezett lövés volt, nehezen lehet érte okolni, annál inkább benne volt a másodikban, ami nem volt egy megoldhatatlan feladat. Nagyrészt ki volt szolgáltatva a védelmi megingásoknak, egy-két szép védése azért így is volt, de a három gól az csak három gól.
Az olvasók pontszáma: 3,9

Dani Carvajal (6)
Ő volt a legstabilabb védőnk, de önmagához képest ő is kevesebbet mutatott ezúttal. Nem segített neki a taktika sem, hiszen a védekezést jóval komplikáltabbá tette a játékrendszer. A mérkőzés vége felé egyre többször lépett be jól a támadásokba, és a hajrában szép visszakészítéssel tálalta a labdát Kovacic elé.
Az olvasók pontszáma: 4,5

Raphael Varane (3)
A magabiztosság teljes hiánya volt érzékelhető a védelem tengelyében, nagyon hiányzott egy olyan karakteres vezér hátulról, mint Ramos vagy Pepe. Viszont… ha mind Varane, mind Nacho bizonyítani akarnak, akkor annak nem a legjobb módja az, hogy egymásra várunk folyamatosan, hogy majd a másik menteni fog. Fel kell nőni a feladatokhoz, hiszen ez még "csak" egy Legia volt. Mindenesetre nem túl bíztató performansz ez a soron következő bajnokikat tekintve (különösen az Atléti ellenit, ahol remélhetőleg Ramost összedrótozzák).
Az olvasók pontszáma: 3,9

Nacho (3,5)
Ő sem élete meccsét hozta, valahogy a döntő helyzeteknél mindig fáziskésésben voltak Varane-nal, nem tudták eldönteni, hogy kilépjenek vagy ne lépjenek, látszólag hiányzott a kommunikáció is egymás között, amiben nyilván benne van, hogy nem túl összeszokott a páros, de ha mindketten több játékidőt szeretnének (ahogy arra már tett utalást mindkét játékos), akkor abba nem férnek bele az ilyenek, mert joggal lehet rájuk sütni, hogy "na látjátok, ezért ültök ti a padon".
Az olvasók pontszáma: 4,1

Fábio Coentrao (2,5)
Egyértelműen az ő oldala volt a "veszélyesebb", akkora helyeket hagyott az oldalán, hogy rossz volt nézni. Úgy mentek el a bal oldalon a lengyelek, hogy néha az volt az érzésem, hogy egy Forma-1-es lekörözés-összeállítást kísérek figyelemmel. Ez a meccs, és Danilo múltkori teljesítménye aggasztó a jövőre nézve, és bizony kevés pihenőidőt vetít elő Marcelónak.
Az olvasók pontszáma: 3,7

Toni Kroos (5)
Eléggé csendes meccset tudott le, talán ő szenvedte meg legjobban ezt az érthetetlen szerkezetet, hiszen kevésbé tudott kreatívan játszani, így jobban kellett koncentrálnia a biztos labdabirtoklásra. Ez azonban kiszámíthatóvá, és kicsit egysíkúvá tette a játékát, és én eléggé fáradtnak láttam őt a második félidőben.
Az olvasók pontszáma: 4,8

Gareth Bale (6,5)
0-2-ig úgy nézett ki, hogy ő lehet a meccs embere, hiszen egy nagyszerű gólnál és egy okos gólpassznál járt, a meccs végére azonban eléggé eltűnt. Mindenesetre az nem meglepő, hogy a BBC-ből ismét az övé volt a legjobb teljesítmény. Ez ebben a szezonban már-már alapvető dolog.
Az olvasók pontszáma: 5

Álvaro Morata (4)
Abszolút nem találta a helyét a pályán, ami nem feltétlenül az ő hibája, mégis rányomta a bélyegét a mutatott játékára. Nem tudott gólratörően, veszélyesen játszani, így sokszor kényszerből visszalépett, hogy legalább az összjátékból kivegye a részét, és sikerült néhány szabadrúgást is kiharcolnia.
Az olvasók pontszáma: 3,8

Karim Benzema (5)
Ugyanaz, mint a múltkor, a maga gólját meglőtte, és amelett nem sokat tudott hozzátenni érdemben a csapat játékához. A szerkezeti furcsaságok kicsit az ő játékába is belenyúltak.
Az olvasók pontszáma: 4,5

Cristiano Ronaldo (4)
Ez megint nem az igazi volt tőle. Bale-nek jól csúsztatta tovább a labdát, amiből végülis gólt szerzett a walesi, és voltak próbálkozásai is. Ezek közül volt, hogy a koncentráció, volt, hogy a szerencse és volt, hogy az önzetlenség hiányzott. Nagy szükség lenne a góljaira, de ha azok nem jönnek, több energiát kell a csapatjátékba fektetnie. Számunkra érthetetlen, hogy az olvasóknál ő lett a második a meccs legjobbja szavazáson, igaz, nehéz lett volna mást is kiemelni. 
Az olvasók pontszáma: 4,5

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (5)
Kis szerencsével hős lehetett volna belőle, azonban csak a kapufát találta el a lefújás előtt. Ettől függetlenül aktívabb lett a szélsőjáték a beállásával, csodát azonban ő sem tudott tenni ezúttal.
Az olvasók pontszáma: 4,5

Asensio és Mariano kevés lehetőséget kaptak, így feleslege sis lenne értékelnünk őket. 

Edzői értékelés

Zinedine Zidane (1)
Ez bizony egy egyes, a kövérebbik fajtából. Zidane első olyan mérkőzése volt a Real Madrid csapatánál, ahol azt éreztem, hogy a vártnál gyengébb teljesítmény és eredmény nagyrészt az ő sara. Felrakott egy elképesztően orrnehéz kezdőcsapatot, talán mert lebecsülte a Legiát, talán mert a Benzema-Morata kérdésben nem akart újra konfrontálódni. Bármi legyen is az indok, mindenképp megdöbbentő volt a dolog. 0-2-nél aztán elhitte hogy ez megvan, és nem vette észre az arra mutató jeleket, hogy itt bizony még lehet meleg a pite. Még a félidőben is belenyúlhatott volna a találkozóba jól – nem tette meg. A Benzema – Lucas cserétől hiába lett frissebb a támadójáték, a középpályás védekezésen nem javított, a Coentrao – Asensio cserét végképp nem tudtam értelmezni, a Mariano – Morata csere meg nem osztott, nem szorzott. A probléma ott van, hogy az ügyben talán a legtöbbet segíteni tudó Isco végigpadozta a meccset, Zidane ugyanis vagy nem vette észre, vagy nem akarta észrevenni, hogy valamit csúnyán elrontott. A félidőben vagy Benzema vagy Morata le, Isco be, stabilizálni a középpályát, ha pedig menetközben frissíteni akarta volna a támadósort, akkor posztra cserélve Lucas – Bale, illetve Asensio – Ronaldo váltásokkal megtehette volna. Elemezd ki mester, mert ebből a meccsből lehet okulni bőven.
Az olvasók pontszáma: 3,3

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK