Zidane: Még szükségünk van néhány napra

Zinedine Zidane az Ohio Stadionban állt a sajtó rendelkezésére a Paris Saint-Germain elleni felkészülési mérkőzést követően. A Real Madrid trénere felvázolta észrevételeit, illetve beszélt a jövőbeli tervekről is.

A mérkőzésről: „A mérkőzés végkimenetele ellenére van néhány pozitívum, láttam néhány nagyon jó dolgot. Az erőnlétünket tekintve még szükségünk van néhány napra, de ez várható, ez volt az első mérkőzésünk. Tíz nappal ezelőtt kezdtük el az edzéseket, úgyhogy lehetett erre számítani. Elégedett vagyok a csapattal és a teljesítményükkel. Nem örülök a vereségnek, de minden másnak igen.”

A következő mérkőzések: „Nem érhetünk el egy újabb ilyen eredményt, meg kell próbálnunk megtenni minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy mindent beleadjunk, amikor játszunk. Még a felkészülés fázisában vagyunk, szükségünk van a sebességre, pontosan ezért van az előszezon. Tudjuk, hogy a bajnokság nagyon hosszú, erős kezdésre lesz szükségünk.”

Pozitívumok és negatívumok: „Némileg hiányzott az agresszió egy kemény csapat ellen, különösen az első félidőben. Ami a pozitívumokat illeti, a játékunkat idesorolhatjuk, hiszen jól tartottuk a labdát és megvoltak a helyzeteink. Ez még csak a felkészülés, így számítani lehet arra, hogy néhány területen még hiányoznak dolgok. Többet kell dolgoznunk, el kell érni, hogy a játék különböző elemei ösztönösen jöjjenek, de ez fokozatosan jön majd el.”

A Chelsea elleni mérkőzés: „Meglátjuk, hogyan állunk majd fel. Azt már tudjuk, hogy milyen lesz az alapfelállásunk az idény során: hárman elől, hárman a középpályán. Az előszezonban azonban dolgoznod kell más dolgokon is, ezért két támadóval kezdtük meg a mérkőzést. Jesé és Morata játszottak az első félidőben, Mariano és Enzo a másodikban, elégedettek voltunk velük.”

Benzema, James és Jesé: „James jól van, boldog, hogy visszatért és dolgozhat. Karimnak hát- és csípőproblémái vannak. Ez kicsit nehezíti a munkáját, de semmi komoly. Jesé itt van velünk, játszott ezen a mérkőzésen, együtt dolgozunk. Ennél többet nem tudok mondani.”

Az utánpótlás játékosai: „Amikor szükség lesz rájuk, segítségül hívjuk majd az akadémia játékosait. Itt vannak velünk, koncentráltak, jó játékosok. Ha megkapják az esélyt, élni fognak vele. Kiváló keretünk van, az az elsődleges, hogy a játékosok álljanak készen a szezon kezdetére. Az akadémia játékosai egytől egyig nagyon jók, de még fiatalok. Apránként, ésszerűen kell haladni, még akkor is, ha már az első keret tagjai.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK