Barátságos mérkõzések madridi játékosokkal

A tegnapi nap folyamán válogatott találkozókat rendeztek szerte a világon. A Real Madrid keretébõl tíz játékos kapott több, kevesebb szerepet hazája válogatottjában. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk a találkozókat madridi szempontból. (videókkal.)

Spanyolország – Uruguay 3-1
A találkozót Dohában rendezték 48.000 nézõ elõtt. Sergio Ramos és Álvaro Arbeloa képviselte a Furia Rojában a madridi színeket. Ramos végigjátszotta a mérkõzést, Arbeloa viszont nem kapott szerepet.

Dél-Korea – Horvátország 0-4
A mérkõzést Londonban rendezték a Fulham stadionjában. Luka Modric 71 percet töltött pályán, a harmadik horvát gólnál õ adta a gólpasszt Nikica Jelavicnak. A goal.com portálon a szurkolók a mérkõzés legjobbjának választották.

 

Svédország – Argentína 2-3
A solnai találozón pocsék formája ellenére is kezdett és gyakorlatilag végigjátszotta a mérkõzést Gonzalo Higuaín (91. percben cserélték le). A támadó az argentin csapat harmadik gólját szerezte a mérkõzés elsõ félidejének 23. percében. Nem volt nehéz dolga, de ott kellett lenni. Angel Di María egy félidõt kapott Sabellától, de egy gólpasszra így is elég volt az idõ. A 19. percben Agüerónak adott nagy labdát a szélsõ.

 

Franciaország – Németország 1-2
A játéknap egyik rangadóját a Stade de Franceban játszották 75.000 nézõ elõtt. A mérkõzést francia oldalon végigjátszotta Karim Benzema, aki ezúttal nem talált be. Nem úgy, mint német oldalon Sami Khedira, aki Mesut Özil passzát váltotta gólra a 74. percben. Mindkét játékos végigjátszotta a találkozót. Mérkõzés legjobbjának Mesut Özilt választotta a goal.com.

 

Portugália – Ecuador 2-3
A Guimarães stadionjában rendezett mérkõzésen Cristiano Ronaldo a 23. percben talált be Coentrao passzát követõen, és bár a támadó góllal ünnepelte a 28. születésnapját, maradéktalanul nem örülhetett, hiszen Ecuador nyerte a mérkõzést. Az új fekete mez nem hozott szerencsét a portugáloknak.  Ronaldo 62 percet töltött pályán, míg Coentrao végigjátszotta a találkozót.

 

Forrás: goal.com, penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK