A Real Madrid nem ugyanaz Modric nélkül

A goal.com egyik szerkesztõje, Ben Hayward fejtette ki gondolatait a horvát játékossal kapcsolatban, melybe beleszõtt egy rövid interjút is, amely a Real Madrid egykori horvát játékosával, Robert Jarnival készült.

Végre jó hírek a Real Madrid számára. A derbit követõ csalódottság, valamint Cristiano nagy port kavaró születésnapi partija és formahanyatlása után a hét közepén Carlo Ancelotti fellélegezhetett, hiszen Luka Modric végre újra a csapattal edzett.

A horvát középpályás a válogatottban szenvedett izomsérülést november 16-án, ami miatt ki kellett hagynia a Real Madrid klubvilágbajnoki szereplését, az Atlético Madrid elleni negyeddöntõt a kupában, valamint számtalan bajnoki mérkõzést is.

Kiesését követõen a királyiak kilenc mérkõzést nyertek meg a 2014-es év végén, amellyel 22 meccses gyõzelmi rekordot állítottak fel, a klubvilágbajnokság döntõjével bezárólag.

A Tottenham korábbi középpályása nélkül azonban a Real Madrid teljesítménye némileg visszaesett az októberben mutatott meggyõzõ, fantasztikus játékhoz képest.

„Luka megmutatta a képességeit a Real Madridban” – meséli a királyiak egykori középpályása, a horvát Robert Jarni.„Mindenkit megnyert magának a minõségével és a hozzáállásával. Luka nélkül a Real Madrid nem ugyanaz.”

A csapat Modriccsal 13 mérkõzést nyert, hármat veszített el (kettõt az Atléticóval szemben, valamint egyet a Sociedad ellenében), illetve egy döntetlent játszott, az Atlético Madrid ellen a szuperkupáért vívott harcban. Ez idõ alatt 51 gólt lõtt a csapat, valamint 14-et kapott.

Modric nélkül a Real Madrid 16 meccset nyert, hármat veszített el (kettõt szintén az Atlético ellen, egyet pedig a Valenciával szemben), illetve egy alkalommal döntetlent játszott. 50 szerzett gól és 15 kapott jellemzi ezt az idõszakot. 

Csakúgy, mint a Barcelonánál Inieasta esetében, Modric befolyását lehetetlen megítélni pusztán statisztikákkal. A passzai, elõretörései a labdával, a szûk területen való játék, a testcselei, a játék iramának diktálása… Ez mind-mind hiányzott a Real Madridból az elmúlt hetekben.

„Rendkívül versenyképes játékos, aki azért különleges, mert a fejében mindent lát. Õ határozza meg a ritmust, alakítja a többiek játékát. Tudja, hogy mikor kell gyorsítani vagy lassítani a játékot. Ez teszi õt annyira fontossá” – mondja Jarni.

Modric távollétében a csapat nem volt képes elérni azt a magasságot, amely a bajnokság és a Bajnokok Ligája favoritjává tette õket a 2014-es év utolsó hónapjaiban.

A horvát visszatérése talán Ronaldo számára is egy fõnyeremény. Modriccsal a csapatban a portugál idei 37 góljából 19-et szerzett (mindössze 16 meccsen).

„Lukával vagy nélküle, a Madridban óriási potenciál van. Nehéz megmondani, hogy a Ronaldót befolyásolja-e Modric, de az igaz, hogy a csapat jobban játszott, amikor õ egészséges volt” – teszi hozzá Jarni.

A Madridnál mindenki reménykedik, hogy Modric visszanyeri erejét és teljesen felépül a március 22-i El Clásicóra, de Jarni szerint nem szabad elsietni a visszatérést.

„Csak a játékos érzi, hogy hogy van. Ha túl hamar visszatér, lehet, hogy több kárt okoz, mint hasznot, és a végén még komolyabb sérülést szed össze, mint az eredeti volt. A Madridnak szüksége van Lukára, de fel kell épülnie.”

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK