Lopetegui: Kovačić valóban jelezte távozási szándékát

A Real Madrid hajnalban lejátszotta utolsó mérkőzését az Egyesült Államokban, ezzel pedig véget ért a csapat amerikai túrája. Az utolsó meccset követően Julen Lopetegui válaszolt az újságírók kérdéseire.

Egyéniségek és Bale mint vezér: „Nincs szükség arra, hogy bárki is a hátán cipelje a csapatot. Minden játékosomnak a csapat részévé kell válnia, és a Real Madrid érdekében a legjobb formájukat kell nyújtaniuk. Ezt teszi Bale is, aki nagyszerű játékos. Nem szeretek játékosokat összehasonlítani vagy a vezérszerepről beszélni. Ez az én filozófiám. Meggyőződésem, hogy Bale-nek nagyszerű idénye lesz.”

Az amerikai túra elemzése: „Hasznos volt, segített számunkra, hogy eggyel magasabb fokozatra kapcsoljunk. Igaz, hogy utaznunk kellett, de előnyt kovácsoltunk a munkára fordított időből, végigcsináltuk a felkészülés különböző fázisait. Jó meccseket játszottunk, és segítettünk azoknak is, akik csak később csatlakoztak hozzánk. Ami Vallejót illeti, izomsérülést szenvedett, ami néhány hétig partvonalon kívülre kényszeríti majd. Odriozola is problémákkal küzdött ma, de minden más rendben volt.”

Átigazolások: „Mindig elmondom, hogy nem beszélek olyan játékosokról, akik nem a Real Madrid keretét erősítik. Keylor a mi kapusunk, és jelenleg nincs olyan hálóőr rajta, Kikón, Luninon és Lucán kívül, akiről beszélni tudnék. Megértem az újságírók munkáját, ami különbözik az enyémtől. Ti már a folyó előtt megépítitek a hidakat. Keylor fenomenális, élvezi a teljes bizalmunkat. Örül annak, hogy a Real Madrid családjához tartozik, és mi is örülünk, hiszen velünk van.”

Kovačić és Modrić: „Igaz, hogy Mateo jelezte távozási szándékát, ahogy én is kifejeztem, hogy szeretném, ha itt maradna. Ha távozik, majd meglátjuk, hogy miként rendezzük a sorokat. Ami Lukát illeti, már válaszoltam korábban az őt érintő kérdésekre, azóta pedig nem tudok újdonsággal szolgálni.”

Kovačić helyzete: „A megfelelő időben a megoldást egy olyan játékos jelentené, aki megüti a Mateo által képviselt szintet. Egy topjátékosra van szükségünk. Ahhoz, hogy minden célunkért harcolhassunk, kiegyensúlyozott keretre van szükségünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK