Chicharito: Ez egy játék, amit élvezni kell

A Real Madrid legfrissebb igazolása, a mexikói Javier Hernández Balcázar, vagyis Chicharito a Realmadrid TV-nek nyilatkozott megérkezése után.

Milyen voltak az elsõ óráid a Real Madridnál?
Csodálatos volt az a figyelem és bánásmód, amit azóta kaptam, hogy megérkeztem Madridba. Az orvosi vizsgálat, a sajtótájékoztató… Boldog és elégedett vagyok, egy álmom vált valóra.

Milyen érzés a csapat részének lenni?
Óriási öröm és hatalmas motiváció egyben. Szeretném a képességeimet a lehetõ legjobban kihasználni, a pályán és azon kívül is mindent meg fogok tenni a klubért. A legfontosabb az, hogy a klub a hagyományoknak megfelelõen folytassa a trófeák gyûjtését. Nagyon fogom élvezni, sokat tanulok majd.

Álmodtál errõl a pillanatról?
Igen. A futball lényegében születésem óta jelen van az életemben. Állandóan arról beszéltünk. Mindent, amit csinálni szerettem, háttérbe szorult akkor, amikor mehettem a stadionba, hogy édesapámat lássam játszani. Hála Istennek Mexikóban sikerült debütálnom. Aztán Manchesterbe mentem, most pedig a Real Madridban vagyok. Nagyon kellett ez most nekem; egy változás. És mi lehetne jobb hely, mint a világ legjobb klubja, ami megadta nekem a lehetõséget és hitt bennem? Szeretném ezt elõnyömre fordítani.

Milyen játékosnak tartod magad?
Mind a pályán, mind pedig azon kívül profi vagyok. A csapatot akarom segíteni. Olyan középcsatár vagyok, aki szeret sokat mozogni, hogy lehetõséget adjon a csapattársainak. A gólok magukért beszélnek, ezek mind a csapatmunka eredményei. Nem számít, hogy ki szerzi a gólt, a lényeg, hogy a Real Madrid nyerjen.

Ahhoz a klubhoz érkeztél meg, amelyben Hugo Sánchez nagyon sikeres volt…
Nagyon hízelgõek az ilyen összehasonlítások, Hugóval pedig még inkább, aki egy ikon itt, a klubnál és Mexikóban is. Gyerekkorom óta együtt kellett élnem hasonlóval, hiszen folyamatosan édesapámmal és nagyapámmal hasonlítottak össze. De én a saját történetemet írom. A legjobb, hogy ezt a mezt viselhetem. Csodálatos érzés a Bernabéu gyepére lépni ebben a szerelésben. Alig várom a következõ meccset, hogy én is részese lehessek. Remélhetõleg lehetõséget kapok majd, hogy a lehetõ legjobban teljesíthessek.

Mit jelent Mexikó számára az, hogy a Real Madridhoz csatlakoztál?
Remélem, hogy büszkévé teszi ez a hazámat. Sokan vannak, akik követik a pályafutásomat. Remélem, hogy örömmel tölti ez el õket és továbbra is támogatnak majd. Továbbra is szeretném a lehetõ legjobb módon képviselni a hazámat külföldön. Remélhetõleg ez egy új kezdet lesz.

A rengeteg kihívással tarkított szezon már el is kezdõdött. Készen állsz?
Természetesen, készen állok, hogy a társaimmal dolgozzak és pályára lépjek. Sosem akarom elfelejteni azt, amit a legjobban szeretek, mindig arról álmodtam, hogy futballozni fogok. Ez egy játék, amit élvezni kell. Tudom, hogy mit jelent viselni ezt a mezt, tisztában vagyok a felelõsséggel és mindennel, amit képvisel. A legfontosabb az, hogy imádok focizni, a világ legjobb klubja a legjobb stadionban pedig megadta számomra a lehetõséget, ami magabiztosságot ad.

Mit jelentett számodra Alfredo Di Stéfano személye?
Rengeteget adott a futballnak, nem csak egy klubnak vagy egy országnak. Mindent beleadott a pályán és azon kívül is, az egész világon tudták, hogy ki volt õ. Amikor eltávozott, mindenki róla beszélt. Mindenki szomorú volt. Szellemisége mindig nagyon fontos lesz.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK